Inschrijven nieuwsbrief

Werken bij SCHUNCK*

...betekent werken in een creatieve, energieke en inspirerende omgeving.

Deel jij onze cultureel ondernemende mindset en onze passie voor verschillende kunstdisciplines? Hou dan deze site in de gaten voor vacatures en volg ons op LinkedIn!

Vacature educatiemedewerker taal- en leesbevordering

Om verder vorm te geven aan onze ambities zoekt de afdeling Educatie een nieuwe collega voor de functie van: educatief medewerker taal- en leesbevordering voor  24 uur per week voor de periode van in eerste instantie één jaar.

Functie-informatie:

Je ontwikkelt educatief beleid op het gebied van taal- en leesbevordering. Daarnaast ontwikkel én realiseer je op dit gebied educatieve programma’s, producten en diensten. Je promoot het educatief aanbod bij het onderwijs. Je verzorgt (educatieve) rondleidingen en presentaties en begeleidt groepsbezoeken.

Je participeert actief in projecten en evenementen en voert projectleiding. Als projectleider geef je functioneel leiding aan je collega’s.

Je adviseert collega’s en medewerkers van andere afdelingen omtrent aangelegenheden inzake taal- en leesbevordering, mede door het instrueren en overdragen van kennis op dit gebied. Je vormt de schakel tussen de afdeling educatie en de afdeling P&I vanuit uw expertisedomein en zoekt naar verbindingen tussen disciplines en educatieve programma’s.

Functie-eisen:

Gezien de importantie van de functie voor SCHUNCK* is inhoudelijke expertise op het gebied van taal- en leesbevordering een must. Daarnaast dien je kennis en ervaring te hebben met het onderwijswezen, met nadruk op het primair onderwijs en de vroege en voorschoolse educatie. Je beschikt over een voor de functie relevant netwerk in het onderwijs en over eigen vervoer.

Je bent een teamplayer die graag met mensen samenwerkt. Je bent stressbestendig, flexibel en sterk in zowel schriftelijke als verbale communicatie. Je bouwt en onderhoudt relaties met partners in het onderwijs- en cultuurveld en beschikt over de daarvoor benodigde tactische en strategische eigenschappen.

 

Wij bieden:

•         Een aantrekkelijke, energieke en creatieve werkomgeving.

•         Een bij de functie-eisen aansluitend salaris gebaseerd op uw opleiding en ervaring (schaal 9 cao Musea).

Sollicitaties en verdere informatie:

Belangstellenden kunnen hun sollicitatiebrief vóór 30 maart 2017 per e-mail zenden aan elke.theissen@schunck.nl tnv Femke Smeets, Hoofd Educatie.

Nadere inlichtingen over deze functie kun je inwinnen bij Femke Smeets (045-577 22 23).

De aard van de aanstelling (bijvoorbeeld op detacherings- of uitzendbasis) wordt in het arbeidsvoorwaardengesprek besproken.

Vacature Curator Architectuur & Stedenbouw

SCHUNCK*

SCHUNCK* is een interdisciplinaire cultuurinstelling, die naast Architectuur & Stedenbouw nog vier andere disciplines (beeldende kunst, literatuur, muziek en dans) in haar portefeuille heeft. De synergie tussen de verschillende disciplines vormt het uitgangspunt voor een vernieuwend en voorbeeldstellend programma; zowel op het gebied van presentatie en collectie als van educatie.

Het Glaspaleis & haar context

De aandacht voor architectuur betreft niet alleen de eigen huisvesting – het Glaspaleis, een van de 1000 belangrijkste gebouwen van de 20ste eeuw volgens de International Union of Architects – maar ook de rijke fysieke erfenis in de regio uit dezelfde periode. De tijd van het modernisme is voor de stedenbouwkundige ontwikkeling van Heerlen en omstreken zeer belangrijk en kenmerkend. Het is erfenis en inspiratiebron tegelijk, zowel in sociaal en cultureel als in stedenbouwkundig opzicht.  

SCHUNCK* Architectuur en Stedenbouw Als expertisecentrum ziet SCHUNCK* een belangrijke rol weggelegd in het onderzoeken, conserveren en stimuleren van de ruimtelijke kwaliteit van Heerlen en de regio. Samenwerkingsverbanden met onderwijsinstellingen en andere culturele partners uit de Euregio, zoals de IBA Parkstad, zijn daarbij van onmiskenbaar belang. De activiteiten zijn gericht op zowel Heerlen, de regio Parkstad Limburg, Zuid-Limburg en de Euregio Maas-Rijn als ook op het nationale en internationale publiek. Het doel is daarbij een zo groot mogelijk publiek te bereiken om het draagvlak voor de architectuur en de andere disciplines te verbreden.

Om verder vorm te geven aan onze ambities zoeken wij per 1 mei 2017 een nieuwe collega voor de functie van:  

Curator Architectuur & Stedenbouw M/V voor 24 uur / week  

Functie‑informatie:

Je draagt mede bij aan het presentatiebeleid op het terrein van architectuur en stedenbouw. Je werkt in teamverband met de andere SCHUNCK*-curatoren van de afdeling Presentatie & Collectie en/of gastcuratoren en geeft in functionele zin leiding aan de projectmedewerkers. Je verricht onderzoek, initieert, coördineert, plant, controleert en organiseert activiteiten ter realisering van museale presentaties en activiteiten op het gebied van architectuur en stedenbouw alsmede het verwerven van subsidies. Je draagt zorg voor de inhoudelijke samenstelling en productie van publicaties over de (wisselende) tentoonstellingen. Je adviseert op inhoudelijk niveau de afdeling Educatie t.a.v. de ontwikkeling van educatieve projecten m.b.t. de (wisselende) tentoonstellingen en activiteiten. Je adviseert op inhoudelijk niveau de afdeling Communicatie en Marketing t.a.v. de promotie van de wisselende tentoonstellingen en activiteiten. Bovendien verzorg je  rondleidingen en begeleid je groepsbezoeken.

Het betreft een parttime vacature voor 0,6667 fte voor de duur van één jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Functie-eisen:

Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur een WO-opleiding, in een voor de functie relevant vakgebied (o.a. Architectuur, Stedenbouw, Architectuurgeschiedenis). Ervaring in het maken van tentoonstellingen en projectmatig werken is een pré. Kennis van de internationale architectuurwereld, een brede cultuurhistorische oriëntatie en een goed inzicht in de actuele architectuur en stedenbouw zijn een must. Je hebt ervaring in en affiniteit met vraagstukken rond stedelijke ontwikkeling en stedelijke beleving. Ook heb je interesse in cross-overs met andere disciplines en de ontwikkelingen op dit vlak in het culturele veld. Je bent een goede organisator met een communicatief sterke persoonlijkheid, die meertalig kan werken. In verband met regelmatig werken in de avonduren en de weekends en in verband met buitenlandse reizen (t.b.v. onderzoek en uitvoering van internationale projecten) is flexibiliteit in werktijden noodzakelijk.  

Salaris: Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 3.810,- bruto per maand (schaal 10 van de Museum cao) bij een volledig dienstverband (36 uur per week).

 Sollicitaties: Belangstellenden kunnen hun sollicitatiebrief en cv onder vermelding van ‘vacature Curator Architectuur & Stedenbouw’ vóór 1 april 2017 zenden aan Elke Theissen, elke.theissen@schunck.nl, ter attentie van Patricia van den Ende (afdelingshoofd Presentatie en Collectie). Reageren kan ook per post: Stichting SCHUNCK*, Bongerd 18, 6411 JM Heerlen.  

Overige Informatie: Nadere inlichtingen over deze functie kun je inwinnen bij Andrea Croé, Senior Curator Architectuur & Stedenbouw, tel: 045-5772206 (bereikbaar op dinsdag, woensdag en vrijdag).  Een assessment kan deel uit­maken van de selectieprocedure. Voor meer informatie over SCHUNCK* raadpleeg onze site: www.schunck.nl   

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Twitter

 • Boekenweekblog - Herman Koch en Connie Palmen in extra uitzending VPRO Boeken via @volkskrant

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • RT @Brandwagt_S: Leuk! Connie Palmen aan het woord @SCHUNCKnews #heerlen. Wat een slimme, geestige vrouw. #boekenweek https://t.co/5KZNjjnE…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • 'Elke grote liefde is een keuze voor lijden.' #conniepalmen #boekenweek

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Ik heb een zwak voor alcoholisten, het leven is moeilijk en dat herken ik. #conniepalmen #boekenweek

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Connie Palmen over zondige vrouwen uit de geschiedenis. Veel drinken, jonge minnaars rode draad #boekenweek #heerlen https://t.co/8jTNWy72T7

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • In afwachting van de ster van vanmiddag: Connie Palmen #boekenweek #uitverkocht https://t.co/QHt70nmL9N

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Vanaf morgen #boekenweek met Connie Palmen en Herman Pleij in #glaspaleis #schunck #heerlen

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Spannend, vandaag de start van dit bijzondere kunstwerk. Welkom bij #schunck Ahmed Kleige uit…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Werk van Berend Strik te zien vanaf 2 april in #paintitsoft #schunck #museum

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Eerste breakdance les van hun leven bij #schunck #dans Top leerlingen #sophianum

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Lente in het glaspaleis

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • SCHUNCK* groeit en daarom zoeken we nieuwe collega's! #vacatures

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Op het scherpst van de snede. #mode #kunst #art #fashion #fashionclash foto: Studio Dennis…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • op het scherpst van de snede #mode #kunst #art #fashion #fashionclash (@MinouLejeune foto T…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Vanaf vandaag te bekijken in de SCHUNCK* vitrine. #mode #kunst #art #fashion (Aina Seerden…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Mode of Kunst? Vanaf 4maart in SCHUNCK* @FASHIONCLASH1 #mode #kunst #fashion #art (Sanne Sh…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • #SCHUNCK* gaat de uitdaging aan. Museumcollectie in gadgets, live #digitale #werkplaats #3D https://t.co/n3upyrydcy

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Check it out. Vanaf 1 april in #SCHUNCK Van museumcollectie naar gadget. Live met #3D printing.…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Mode of Kunst? Vanaf 4 maart in SCHUNCK* (foto:Karen-Kikkert) @FASHIONCLASH1 #mode #kunst #fashion #art

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Mode of Kunst? Vanaf 4 maart bij SCHUNCK* @FASHIONCLASH1 #mode #kunst #art #fashion #clash

  Meer info

  @SCHUNCKnews

Facebook

Facebook laden...

Weten waar je SCHUNCK* Vindt?

SCHUNCK* is te vinden op 7 locaties....

Onze afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen vind je hier