Vrienden

Steun het Cultuuraanbod in Heerlen als Vriend van SCHUNCK*

Liefhebbers van architectuur, beeldende kunst, taal&literatuur en muziek&dans, hebben zich georganiseerd in Vrienden van SCHUNCK*. Het doel van Vrienden van SCHUNCK* is het bevorderen van de belangstelling voor alle kunstvormen waarop het culturele centrum SCHUNCK* zich richt en het tot stand brengen van kruisbestuiving tussen deze kunstvormen. De vereniging wil de krachten bundelen, versnippering voorkomen en een brug slaan tussen de bevolking, zowel jong als oud, van Parkstad Limburg en SCHUNCK*. De leden zijn ambassadeurs van SCHUNCK*, zij geven gevraagd en ongevraagd advies en organiseren allerlei activiteiten zoals lezingen, rondleidingen, excursies en symposia.

Vriend worden?

Word jij Vriend van SCHUNCK*? Dan draag je niet alleen bij aan 20.000 kuub cultuur, maar ontvang je ook korting door je lidmaatschap. Meer info

vragen over vrienden van SCHUNCK*

Heb je vragen over de Vrienden van SCHUNCK* mail dan naar vrienden@schunck.nl

Bestuur

Dagelijks Bestuur Voorzitter: Paul Göttgens  / Secretaris: Marjanne Wassink / Penningmeester: Jelle Aarnoudse Voorzitters/Programmamakers van de verschillende disciplines Architectuur: Ton van Mastrigt / Beeldende kunst: Carina Soons / Taal&Literatuur: Ricardo Frederiks / Muziek&Dans: Ad Maarschalkerweerd

Programma

Vrienden van SCHUNCK* ontvangen 30% korting op SCHUNCK* activiteiten en gratis toegang op het SCHUNCK* Museum (op vertoon van het lidmaatschapspasje). Daarnaast organiseren de Vrienden een eigen programma voor alle Vrienden van SCHUNCK*.

Di 14 mrt 2017: Schrittmacher: Compagnie Käfig / Yo Gee Ti

MUZIEK

Schrittmacher: Compagnie Käfig / Yo Gee Ti Parkstad Limburg Theater Heerlen / 20.00 uur / Inleiding om 19.00 uur in de INGzaal / vriendenprijs  €26,50 incl. inleiding / regulier €30,- incl. inleiding. We hebben 20 kaarten 1e rang parterre rijen 8 t/m 11 gereserveerd. Vrienden van SCHUNCK*Muziek&Dans genieten voorrang.   We zijn dit jaar twee keer te gast bij het bijzondere dansfestival Schrittmacher in Heerlen en Aken. Eerst in Heerlen. De Taiwanees/Franse voorstelling ‘Yo Gee Ti’ (gemaakt i.s.m. National Chiang Kai-Shek Cultural Center) valt op vanwege zijn energieke, trans-disciplinaire danstaal. Choreograaf Mourad Merzouki zoekt de dialoog op tussen oost en west, tussen streetdance en moderne dans en tussen danser en decor. Na een indrukwekkende  première op het Taiwan International Festival van Kunsten (tifa) en een tour door Frankrijk is Compagnie Käfig met ‘Yo Gee Ti’ voor het eerst – en ook uniek in Nederland te zien! Aanmelding mogelijk via: vrienden@schunck.nl

Zo 19 mrt 2017: Voorjaarsbijeenkomst vrienden

ALLE VRIENDEN

Voorjaarsbijeenkomst Vrienden van SCHUNCK* met lezingen, optredens en veel kans om elkaar te ontmoeten SCHUNCK* Glaspaleis, Danszaal (-1) / 11:00-13:00 uur / gratis / besloten bijeenkomst voor Vrienden van SCHUNCK*

Programma volgt.

Zo 9 apr 2017: Schrittmacher: MM Contemporary Dance Comp..

MUZIEK —  UITVERKOCHT  —

Schrittmacher: MM Contemporary Dance Company / Bolero, The Rite of Spring Stahlbau Strang in Aken om 21.00 Uur / Vertrek bus bij Theater Heerlen om 19.45 uur/ vriendenprijs €22,- inc. busreis / regulier  € 28,50 incl. busreis. We hebben slechts 12 kaarten kunnen reserveren, de voorstelling was al nagenoeg uitverkocht. Vrienden van SCHUNCK* Muziek&Dans genieten voorrang.   De MM Contemporary Dance Company werd in 1999 door artistiek leider Michele Merola in Reggio Emilia opgericht en won in 2010 de Italiaanse ‘Danza&Danza Award’ voor beste gezelschap in opkomst van Italië. Voor zijn nieuwe versie van de ‘Bolero’ liet Merola zich inspireren door de oneindige dimensies van menselijke relaties en de ‘onzichtbare scheidingswand’ tussen man en vrouw. Een abstracte metafoor van verleiding en onenigheid op de obsessieve herhalende klanken van Ravels partituur. In deze tweede versie van ‘The Rite of Spring’ die bij schrit_tmacher te zien zal zijn, wordt Strawinsky’s baanbrekende, aanstootgevende modernistische stuk door choreograaf Enrico Morelli als een rituele strijd om waardigheid geïnterpreteerd en de offerande geplaatst tegen de kale achtergrond van een slachthuis. Aanmelding niet meer mogelijk, we zijn UITVERKOCHT

23 april 2017: audiovisueel concert in C-mine

MUZIEK

Modest Moussorgski: Schilderijen van een Tentoonstelling – wordt gecombineerd met een rondleiding in het Energiegebouw C-Mine Genk Aanmelden is mogelijk t/m 29 maart We zijn te gast in het schitterende C-Mine complex in Genk. Voormalige mijngebouwen zijn geconserveerd en omgetoverd tot een uniek cultuur- en erfgoedcentrum. We bezoeken een concert om 11.00 uur en krijgen om 14.15 uur een anderhalf uur durende rondleiding met gids door het Energiegebouw, dat niet alleen het mijnverleden in stand houdt maar ook plaats biedt aan beeldende kunstenaars. Het 10-daags B-Classic festival wordt in 2017 georganiseerd rond het thema “Russische Ziel”. Met het project “De Verbeelding” gaat cultuurcentrum C-mine een unieke samenwerking aan met  kunstenaars uit verschillende kunstdisciplines. Muzikanten van het festivalcollectief spelen om 11.00 uur het meesterwerk Schilderijen van een Tentoonstelling van Modest Moessorgski in een unieke bewerking van Kees Olthuis. In de maanden voor dit concert maken leerlingen van de Genkse Academie voor Beeldende Kunst & Media schilderijen die op thema’s en klanken van Moessorgski’s werk geïnspireerd zijn. Deze werken worden tijdens het concert boven het ensemble geprojecteerd. Dagprogramma: 10.00 uur  Vertrek busje (indien noodzakelijk) 11.00 uur Concert in C-Mine genk Aansluitend Pauze kan eenieder op zijn manier invullen. Er is een cafe/restaurant aanwezig om op eigen kosten een lunch te nuttigen 14.15 uur Rondleiding door Energiegebouw 15.45 uur Einde rondleiding en vertrek busje naar Heerlen (indien noodzakelijk) Deelnameprijs regulier € 20,00. Vrienden van SCHUNCK* Muziek&Dans betalen € 16,00. De reis Heerlen-Genk kan op eigen gelegenheid gemaakt worden. Vervoer met een busje is mogelijk voor aanvullend € 12,00, mits gelijktijdig aangemeld. Vrienden van SCHUNCK* Muziek&Dans hebben voorrang wegens een beperkt aantal kaarten! C-Mine Genk om 11:00. De eventuele bus vertrekt om 10.00 uur.

16 mei: Tango Brutal: Astor Piazolla

MUZIEK

Muziek van Astor Piazolla in Theater Heerlen. Inclusief inleiding. Bij gelegenheid van het jaarlijkse Heerlense festival Tango Brutal. Aanmelden binnenkort mogelijk. Nadere info volgt.

13 juni: Luisterlezing “Vrouwen in de Muziek” door Mirjam Erkens

MUZIEK

Luisterlezing over de belangrijkste vrouwelijke componisten in de muziekgeschiedenis door SCHUNCK* Muziekdocente Mirjam Erkens. SCHUNCK* 19.30 uur Aanmelden binnenkort mogelijk. Nadere info volgt.

18 juni: Grote SCHUNCK* Leerlingenuitvoering in Theater Heerlen

MUZIEK

De oude jaarlijkse seizoensafsluiter van SCHUNCK* Muziek&Dans (de muziekschool) is in volle glorie terug in Theater Heerlen. We zijn zeer benieuwd wat er allemaal geboden gaat worden. Aanmelden binnenkort mogelijk. Nadere info volgt.

6 - 30 juli: Wereld Muziek Concours Kerkrade (WMC 2017)

MUZIEK

Een uniek muziekevenement eens in de 4 jaar in Kerkrade met blaasmuziek in veel variaties van uitzonderlijk hoog niveau. Niet voor niets bestempeld als de Olympische Spelen van de Blaasmuziek met meer dan 20.000 deelnemers uit 5 wereldcontinenten aan de wedstrijden voor harmonie-orkesten, fanfares, brasssbands, slagwerkensensembles, drumbands en showbands in Rodahal, Parkstad Limburg Theaters Heerlen en Kerkrade en Parkstad Limburg Stadion. En een groot omlijstend programma van zeer bijzondere concerten. Er is al heel veel informatuie te vinden op www.wmc.nl. Vrienden van SCHUNCK* Muziek&Dans kunnen kaarten voor alle wedstrijden en concerten in o.a. de Rodahal, Theater Heerlen en Parkstad Limburg Stadion met 15% korting bij mij bestellen. Deze korting geldt ook voor passepartouts. Ik adviseer wel belangstellenden voor het laatste wedstrijdweekend in de Rodahal en Theater Heerlen niet te wachten met de aanschaf van kaarten. Deze kaarten raken altijd snel uitverkocht en kunt u beter nu zonder korting zelf via internet www.wmc.nl kopen. Aanmelden voor kaarten met 15% korting binnenkort mogelijk. Nadere info volgt.

26 juli: WMC 2017 Kerkrade: Machines of Mourning

MUZIEK

Dit is zo’n bijzonder concert uit het omlijstend programma, waar we als Vrienden van SCHUNCK* Muziek&Dans collectief op intekenen. Speciaal voor deze Vrienden inclusief een gratis inleiding. De wereldpremiere van een pakkend en spectaculair muziekwerk van componist Hardy Mertens met videowerk van de Zwitserse kunstenares Christine Munz over ons mijnverleden. Het werk wordt uitgevoerd door de vorige WMC-winnaar Koninklijke harmonie Ste Cecile Eijsden o.l.v. Jan Cober, het Venloos Gemengd Koor Zanglust o.l.v. Hans Luesink, sopraan Rianne Wilbers en accordeonist Leo van Lierop. Aanmelden binnenkort mogelijk. Nadere info volgt.

10 - 20 augustus: Orlando Festival Kerkrade

MUZIEK

Om de festivalzomer in onze regio te completeren bezoeken we ook dit kamermuziekfestival in de prachtige sfeervolle entourage van Abdij Rolduc. Het festival is een feest van masterclasses gegeven door beroemde musici, een concours (de opvolger van het Charles Hennen Concours) en veel in hoofdzaak klassieke concerten door kamermuziekensembles in diverse samenstellingen. Het is de bedoeling dat wij een masterclass en vervolgens een concert bijwonen. Aanmelden binnenkort mogelijk. Nadere info volgt.

Lunchpauzeconcerten in SCHUNCK*

MUZIEK

Een aangename manier om zo af en toe uw eigen lunchpauze eens op een andere manier in te vullen. Bezoek het gratis toegankelijke lunchpauzeconcert in SCHUNCK* (telkens van 12.30 uur tot 13.30 uur). Daarnaast geniet u bij vertoon van uw lidmaatschapspasje van de Vrienden van SCHUNCK* een korting van 10% op een lunch in Brasserie Mijn Streek, op de 5e verdieping van SCHUNCK* gelegen naast de filmzaal waarin het lunchpauzeconcert plaatsvindt.
De volgende lunchpauzeconcerten zijn gepland:

6 april: Carlo Plaum op accordeon

1 juni: Blokfluitensemble Lunet

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Twitter

 • Boekenweekblog - Herman Koch en Connie Palmen in extra uitzending VPRO Boeken via @volkskrant

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • RT @Brandwagt_S: Leuk! Connie Palmen aan het woord @SCHUNCKnews #heerlen. Wat een slimme, geestige vrouw. #boekenweek https://t.co/5KZNjjnE…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • 'Elke grote liefde is een keuze voor lijden.' #conniepalmen #boekenweek

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Ik heb een zwak voor alcoholisten, het leven is moeilijk en dat herken ik. #conniepalmen #boekenweek

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Connie Palmen over zondige vrouwen uit de geschiedenis. Veel drinken, jonge minnaars rode draad #boekenweek #heerlen https://t.co/8jTNWy72T7

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • In afwachting van de ster van vanmiddag: Connie Palmen #boekenweek #uitverkocht https://t.co/QHt70nmL9N

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Vanaf morgen #boekenweek met Connie Palmen en Herman Pleij in #glaspaleis #schunck #heerlen

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Spannend, vandaag de start van dit bijzondere kunstwerk. Welkom bij #schunck Ahmed Kleige uit…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Werk van Berend Strik te zien vanaf 2 april in #paintitsoft #schunck #museum

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Eerste breakdance les van hun leven bij #schunck #dans Top leerlingen #sophianum

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Lente in het glaspaleis

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • SCHUNCK* groeit en daarom zoeken we nieuwe collega's! #vacatures

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Op het scherpst van de snede. #mode #kunst #art #fashion #fashionclash foto: Studio Dennis…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • op het scherpst van de snede #mode #kunst #art #fashion #fashionclash (@MinouLejeune foto T…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Vanaf vandaag te bekijken in de SCHUNCK* vitrine. #mode #kunst #art #fashion (Aina Seerden…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Mode of Kunst? Vanaf 4maart in SCHUNCK* @FASHIONCLASH1 #mode #kunst #fashion #art (Sanne Sh…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • #SCHUNCK* gaat de uitdaging aan. Museumcollectie in gadgets, live #digitale #werkplaats #3D https://t.co/n3upyrydcy

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Check it out. Vanaf 1 april in #SCHUNCK Van museumcollectie naar gadget. Live met #3D printing.…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Mode of Kunst? Vanaf 4 maart in SCHUNCK* (foto:Karen-Kikkert) @FASHIONCLASH1 #mode #kunst #fashion #art

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Mode of Kunst? Vanaf 4 maart bij SCHUNCK* @FASHIONCLASH1 #mode #kunst #art #fashion #clash

  Meer info

  @SCHUNCKnews

Facebook

Facebook laden...

Weten waar je SCHUNCK* Vindt?

SCHUNCK* is te vinden op 7 locaties....

Onze afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen vind je hier