Vrienden

Steun het Cultuuraanbod in Heerlen als Vriend van SCHUNCK*

Liefhebbers van architectuur, beeldende kunst, taal&literatuur en muziek&dans, hebben zich georganiseerd in Vrienden van SCHUNCK*. Het doel van Vrienden van SCHUNCK* is het bevorderen van de belangstelling voor alle kunstvormen waarop het culturele centrum SCHUNCK* zich richt en het tot stand brengen van kruisbestuiving tussen deze kunstvormen. De vereniging wil de krachten bundelen, versnippering voorkomen en een brug slaan tussen de bevolking, zowel jong als oud, van Parkstad Limburg en SCHUNCK*. De leden zijn ambassadeurs van SCHUNCK*, zij geven gevraagd en ongevraagd advies en organiseren allerlei activiteiten zoals lezingen, rondleidingen, excursies en symposia.

Vriend worden?

Word jij Vriend van SCHUNCK*? Dan draag je niet alleen bij aan 20.000 kuub cultuur, maar ontvang je ook korting door je lidmaatschap. Meer info

vragen over vrienden van SCHUNCK*

Heb je vragen over de Vrienden van SCHUNCK* mail dan naar vrienden@schunck.nl

Bestuur

Dagelijks Bestuur Voorzitter: Paul Göttgens  / Secretaris: Marjanne Wassink / Penningmeester: Jan Bos
Voorzitters/Programmamakers van de verschillende disciplines Architectuur: Ton van Mastrigt / Beeldende kunst: Carina Soons / Taal&Literatuur: Ricardo Frederiks / Muziek&Dans: Ad Maarschalkerweerd

Programma

Vrienden van SCHUNCK* ontvangen 30% korting op SCHUNCK* activiteiten en gratis toegang op het SCHUNCK* Museum (op vertoon van het lidmaatschapspasje). Daarnaast organiseren de Vrienden een eigen programma voor alle Vrienden van SCHUNCK*.

25 jun: Dag van de Architectuur

ARCHITECTUUR

Dagexcursie Brightlands Smart Services Campus & Brightlands Chemelot Campus. SCHUNCK* Glaspaleis te Heerlen organiseert op zondag 25 juni 2017, in het kader van de Dag van de Architectuur, een dagexcursie rond het thema ‘Innovatief werken’. We leggen hierbij de focus op het campusidee waar kennis en ondernemerschap samenkomen als aanjager van innovatie. En uiteraard komt ook de architectuur veelvuldig aan bod.

Lees meer en reserveer >>

6-30 jul: Wereld Muziek Concours Kerkrade (WMC 2017)

MUZIEK

Een uniek muziekevenement eens in de 4 jaar in Kerkrade met blaasmuziek in veel variaties van uitzonderlijk hoog niveau. Niet voor niets bestempeld als de Olympische Spelen van de Blaasmuziek met meer dan 20.000 deelnemers uit 5 wereldcontinenten aan de wedstrijden voor harmonie-orkesten, fanfares, brasssbands, slagwerkensensembles, drumbands en showbands in Rodahal, Parkstad Limburg Theaters Heerlen en Kerkrade en Parkstad Limburg Stadion. En een groot omlijstend programma van zeer bijzondere concerten. Zie voor meer informatie www.wmc.nl

De termijn voor Aanmelden voor kaarten met 15% korting voor Muziek&Dans Vrienden is inmiddels verlopen. 

9 jul: Zomerexcursie Raadhuis Hilversum en Sanatorium Zonnestraal

ARCHITECTUUR

*** VOLGEBOEKT ***

Architectuurexcursie naar het Raadhuis Hilversum van architect Willem Marinus Dudok en het Sanatorium Zonnestraal van architect Jan Duiker.

We vertrekken, ook nu weer, om 8:00 uur vanaf de parkeerplaats bij de Sint Josephkerk aan de Heerlerbaan. Om 11.00 worden we verwacht in het Raadhuis van Dudok. Hier worden we verwelkomd met koffie, thee en een ‘dudokje’. Aansluitend volgt er een rondleiding van ongeveer anderhalf uur rond en in dit bijzondere raadhuis. Voor de meest fitte deelnemers is er de mogelijkheid om de toren te beklimmen, let wel 270 treden met als beloning een fraai uitzicht over Hilversum.

Na de rondleiding brengt de bus ons naar het Landgoed Zonnestraal (ong. 20 min.). In het hoofdgebouw van het voormalig sanatorium wordt voor een lunchbuffet gezorgd (soep, belegde broodjes, koffie, thee, melk). Na de lunch zal de gids ons uitgebreid informeren omtrent de geschiedenis van het Landgoed Zonnestraal en ons vervolgens rondleiden over het complex. Mensen die minder mobiel zijn kunnen eventueel in eigen tempo het landgoed bezichtigen. We streven ernaar om aansluitend ook nog de nodige vrije tijd te creëren, zodat ook de fotografen de gelegenheid hebben om fraaie plaatjes te schieten op deze fotogenieke plek. Rond half zes vertrekken we weer naar Heerlen, waar we dan om ongeveer 20.00 uur hopen te arriveren.

Het aantal deelnemers is ook nu weer maximaal 50. De inschrijving voor deze excursie staat open voor leden Vrienden SCHUNCK*architectuur. Uw aanmelding wordt ingeschreven in de volgorde waarin de betalingen op onze rekening worden bijgeschreven. Inschrijven en betalen kan uitsluitend vanaf 10 mei 2017. De uiterste inschrijfdatum is 1 juni 2017. Er zal geen restitutie van de betaling plaatsvinden indien men zich naderhand onverhoopt moet afmelden, tenzij een vervanger die plaats inneemt. Als het maximale aantal van 50 deelnemers niet gehaald wordt, dan zal de inschrijving worden opengesteld voor niet-leden Vrienden SCHUNCK*architectuur c.q. introducés.

Programma overzicht:

08.00  Vertrek vanaf parkeerplaats Sint Josephkerk Heerlerbaan
11.00    Koffie en gebak Dudokcentrum
11.30    Rondleiding Raadhuis Hilversum, Dudok
13.00    Vertrek naar Landgoed Zonnestraal, Duiker
13.30    Aankomst Landgoed Zonnestraal
14.00    Lunch, hoofdgebouw Zonnestraal
15.00    Introductie + rondleiding Zonnestraal/landgoed
16.30    Vrij te besteden op landgoed
17.30    Vertrek naar Heerlen
20.00    Terug in Heerlen

Aanmelding en kosten:
Vrienden van SCHUNCK* Architectuur betalen €50,- / overige deelnemers betalen €60,-/ inclusief vervoer, koffie, rondleidingen en lunchbuffet / Aanmelden kunt u via het inschrijfformulier. Op dit formulier kunt u ook uw lunch-voorkeuren aangeven.

 

26 jul: Machines of Mourning in PLT (WMC 2017)

Dit is zo’n bijzonder concert uit het omlijstend programma, waar we als Vrienden van SCHUNCK* Muziek&Dans collectief op intekenen. Speciaal voor deze Vrienden inclusief een gratis inleiding.

De wereldpremiere van een pakkend en spectaculair muziekwerk van componist Hardy Mertens met videowerk van de Zwitserse kunstenares Christine Munz over ons mijnverleden. Het werk wordt uitgevoerd door de vorige WMC-winnaar Koninklijke Harmonie Ste Cecile Eijsden o.l.v. Jan Cober, het Venloos Gemengd Koor Zanglust o.l.v. Hans Luesink, sopraan Rianne Wilbers en accordeonist Leo van Lierop.

Aanmelden binnenkort mogelijk. Nadere info volgt.

10-20 aug: Orlando Festival Kerkrade

MUZIEK

Om de festivalzomer in onze regio te completeren bezoeken we ook dit kamermuziekfestival in de prachtige sfeervolle entourage van Abdij Rolduc. Het festival is een feest van masterclasses gegeven door beroemde musici, een concours (de opvolger van het Heerlense Charles Hennen Concours) en veel in hoofdzaak klassieke concerten door kamermuziekensembles in diverse samenstellingen. Het is de bedoeling dat wij een masterclass en vervolgens een concert bijwonen. http://www.orlandofestival.nl/

Aanmelden binnenkort mogelijk. Nadere info volgt.

9 & 10 sep: Open Monumenten Dag

ARCHITECTUUR

Thema Boeren, Burgers, Buitenlui werkgroep Open Monumentendag.
Meer informatie volgt.

6 okt: Regio- excursie

ARCHITECTUUR

Voorlopig Programma:

 • Tongersestraat 53,
 • Grote gracht 90/92,
 • Inbreidingsproject Henk Verhey, afsluiting in gerestaureerde voormalige Brandweerkazerne Capucijnenstraat korte boekpresentatie n.a.v. Memoires John Wevers.

21 nov: Peutz-Lezing | Janneke Bierman

ARCHITECTUUR

Janneke Bierman (1970) architect en directeur van Bierman Henket architecten (o.a. bekend van verbouwing Beurs van Berlage) geeft een lezing in de stad van haar herkomst: Heerlen.

Meer informatie volgt >>

14 dec: Studenten aan het woord

ARCHITECTUUR

Meer informatie volgt >>

Lunchpauzeconcerten in SCHUNCK*

MUZIEK

Een aangename manier om zo af en toe uw eigen lunchpauze eens op een andere manier in te vullen. Bezoek het gratis toegankelijke lunchpauzeconcert in SCHUNCK* (telkens van 12.30 uur tot 13.30 uur). Daarnaast geniet u bij vertoon van uw lidmaatschapspasje van de Vrienden van SCHUNCK* een korting van 10% op een lunch in Brasserie Mijn Streek, op de 5e verdieping van SCHUNCK* gelegen naast de filmzaal waarin het lunchpauzeconcert plaatsvindt.

Houdt de SCHUNCK* agenda in de gaten voor het volgende luchpauzeconcert.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Twitter

 • Coming soon: een echte 'Havermans' aan de muur van #schunck #gevelkunst #mijnverleden

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Bedankt toppers van #driversseat #jongerendenktank #ambassadeurs #vacature

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Mooie film over de founding father van onze expo 'Visual Vinyl' die nu in België te bezoeken is.…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Expo ABSOLUTE EVENT HORIZON 2 verlengd tot 17 sept! werk van skatelegende #PontusAlv op +1 in SCHUNCK* meer info:…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Pak je voordeel met de vakantiebieb! https://t.co/lh69AOZecB

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Urban, ballet, musical of gitaarles? Kun je niet kiezen, probeer eens onze 3-strippenkaart. https://t.co/aaXbsEiWqI

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • De leukste wijkagenten komen van #heerlerbaan. Overtuig jezelf tijdens Uur van de Buurt in #the flash #bibliotheek.…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Spannend! 17 augustus wordt aan de Zuidgevel van #schunck* #pancratiusplein werk van #Havermans onthuld.…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Ben je juf of meester? Win 25 boeken met je klas, doe mee aan de klassenchallenge van de vakantiebieb.

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • RT @museumtijdschr: #RECENSIE | Alleen al de titel maakt #PaintItSoft een geslaagde expo: ontdekkingstocht door collectie @SCHUNCKnews: htt…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Neem je papa dit jaar mee naar het vaderdagconcert van SCHUNCK* Muziek en Dans. Tot dan! https://t.co/MB7Yaco8TX

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Weet je niet wat je wil? Ballet, pop of rock of toch liever urban? Probeer het 3 x uit met onze strippenkaart.…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • SCHUNCK* bruist met muziek in juni! Bekijk het overzicht. https://t.co/kelqog7ISf

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Als de huizen toch eens praten konden. Wat een bijzondere wijk. #lezing #heerlerheide. https://t.co/NJrNr6CATd

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • 4 juni 2017 (1e Pinksterdag) zijn wij gesloten. Op 5 juni 2017 (2e Pinksterdag) zijn geopend van 11.00 – 17.00 uur. https://t.co/7x1kLtV497

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • RT @gemeenteheerlen: #Heerlen heeft de Dutch Street Art Award voor Local Government gewonnen! De jury waardeert de support van de stad aan…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • RT @KunstTour: 2 juni, 19:00 uur: uitreiking van de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs @LumiereCinema! Met Emile Hermans , Elke Lutgerin…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Pak je voordeel, de vakantiebieb is er weer! https://t.co/aD7X1gB4IP

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • RT @MondriaanFonds: Voor @NPORadio1 @denieuwsbv het Allermooiste vertelde @birgitdonker over de aanraakbare textielkunst in @SCHUNCKnews ht…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Wijkagenten in the spotlights in Uur van de Buurt #theflash # bibliotheek #heerlerbaan Vraag maar raak :-).…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

Facebook

Facebook laden...

Weten waar je SCHUNCK* Vindt?

SCHUNCK* is te vinden op 7 locaties....

Onze afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen vind je hier