Vrienden

Steun het Cultuuraanbod in Heerlen als Vriend van SCHUNCK*

Liefhebbers van architectuur, beeldende kunst, taal&literatuur en muziek&dans, hebben zich georganiseerd in Vrienden van SCHUNCK*. Het doel van Vrienden van SCHUNCK* is het bevorderen van de belangstelling voor alle kunstvormen waarop het culturele centrum SCHUNCK* zich richt en het tot stand brengen van kruisbestuiving tussen deze kunstvormen. De vereniging wil de krachten bundelen, versnippering voorkomen en een brug slaan tussen de bevolking, zowel jong als oud, van Parkstad Limburg en SCHUNCK*. De leden zijn ambassadeurs van SCHUNCK*, zij geven gevraagd en ongevraagd advies en organiseren allerlei activiteiten zoals lezingen, rondleidingen, excursies en symposia.

Vriend worden?

Word jij Vriend van SCHUNCK*? Dan draag je niet alleen bij aan 20.000 kuub cultuur, maar ontvang je ook korting door je lidmaatschap. Meer info

vragen over vrienden van SCHUNCK*

Heb je vragen over de Vrienden van SCHUNCK* mail dan naar vrienden@schunck.nl

Bestuur

Dagelijks Bestuur Voorzitter: Paul Göttgens  / Secretaris: Marjanne Wassink / Penningmeester: Jan Bos
Voorzitters/Programmamakers van de verschillende disciplines Architectuur: Ton van Mastrigt / Beeldende kunst: Carina Soons / Taal&Literatuur: Ricardo Frederiks / Muziek&Dans: Ad Maarschalkerweerd

Programma

Vrienden van SCHUNCK* ontvangen 30% korting op SCHUNCK* activiteiten en gratis toegang op het SCHUNCK* Museum (op vertoon van het lidmaatschapspasje). Daarnaast organiseren de Vrienden een eigen programma voor alle Vrienden van SCHUNCK*.

23 apr: audiovisueel concert in C -mine

MUZIEK

Modest Moussorgski: Schilderijen van een Tentoonstelling – wordt gecombineerd met een rondleiding in het Energiegebouw C-Mine Genk Aanmelden is mogelijk t/m 29 maart We zijn te gast in het schitterende C-Mine complex in Genk. Voormalige mijngebouwen zijn geconserveerd en omgetoverd tot een uniek cultuur- en erfgoedcentrum. We bezoeken een concert om 11.00 uur en krijgen om 14.15 uur een anderhalf uur durende rondleiding met gids door het Energiegebouw, dat niet alleen het mijnverleden in stand houdt maar ook plaats biedt aan beeldende kunstenaars. Het 10-daags B-Classic festival wordt in 2017 georganiseerd rond het thema “Russische Ziel”. Met het project “De Verbeelding” gaat cultuurcentrum C-mine een unieke samenwerking aan met  kunstenaars uit verschillende kunstdisciplines. Muzikanten van het festivalcollectief spelen om 11.00 uur het meesterwerk Schilderijen van een Tentoonstelling van Modest Moessorgski in een unieke bewerking van Kees Olthuis. In de maanden voor dit concert maken leerlingen van de Genkse Academie voor Beeldende Kunst & Media schilderijen die op thema’s en klanken van Moessorgski’s werk geïnspireerd zijn. Deze werken worden tijdens het concert boven het ensemble geprojecteerd. Dagprogramma: 10.00 uur  Vertrek busje (indien noodzakelijk) 11.00 uur Concert in C-Mine genk Aansluitend Pauze kan eenieder op zijn manier invullen. Er is een cafe/restaurant aanwezig om op eigen kosten een lunch te nuttigen 14.15 uur Rondleiding door Energiegebouw 15.45 uur Einde rondleiding en vertrek busje naar Heerlen (indien noodzakelijk) Deelnameprijs regulier € 20,00. Vrienden van SCHUNCK* Muziek&Dans betalen € 16,00. De reis Heerlen-Genk kan op eigen gelegenheid gemaakt worden. Vervoer met een busje is mogelijk voor aanvullend € 12,00, mits gelijktijdig aangemeld. Vrienden van SCHUNCK* Muziek&Dans hebben voorrang wegens een beperkt aantal kaarten! C-Mine Genk om 11:00. De eventuele bus vertrekt om 10.00 uur.

10 mei:

BEELDENDE KUNST

Bezoek Expositie Ludwig Cranach de Oude in Kunstpalast Düsseldorf,
kosten reis+entree €22.
Nadere informatie volgt.

12&19 mei: Muziek beluisteren via "De bibliotheek van Aad"

MUZIEK – BEELDENDE KUNST

Leer luisteren naar klassieke muziek en kijken naar kunst. Ervaar deze unieke combinatie tijdens de cursus muziek beluisteren ‘De bibliotheek van Aad’, naar de gelijknamige expositie van Aad de Haas in het SCHUNCK* Glaspaleis.

Op vrijdag 12 en 19 mei geeft de curator van  Aad de Haas – De bibliotheek van Aad een rondleiding door de tentoonstelling. Docente Mirjam Erkens brengt aansluitend diverse ‘bezielde’ muziekstukken ten gehore die aansluiten op het getoonde werk van de kunstenaar. Ook geeft zij informatie over de muziek, de componisten en uitvoerende musici. Kies uit een van beide data!

SCHUNCK* 12 mei 13:00-15:30 of 19 mei 09:30-12:00

Deelnameprijs regulier € 6,00. Vrienden van SCHUNCK* Muziek&Dans betalen € 4,20. Incl. koffie/thee.

Aanmelden kan tot uiterlijk 30 aprilvia: admaarweerd@gmail.com

16 mei: Astor Piazolla (Tango Brutal)

MUZIEK

LocosLindos speelt Astor Piazolla in Theater Heerlen

In 2017 bestaat Tango Brutal vijf jaar! Deze lustrum-editie zal in het teken staan van het 25ste sterfjaar van Astor Piazzolla.  Op dinsdag 16 mei zal bandoneoniste Simone van der Weerden samen met LocosLindos de muziek van Astor Piazzolla vertolken, in dezelfde, oorspronkelijke bezetting als Piazzolla dat zélf deed op dezelfde locatie, één jaar voor zijn dood in 1991, in de Stadsschouwburg van Heerlen; het huidige Parkstad Limburg Theater. LocosLindos bestaat uit vijf jonge en gedreven muzikanten. Zij ontmoetten elkaar aan het conservatorium van Rotterdam, Codarts en zijn allen afgestudeerd aan de afdeling Argentijnse tango. Deze afdeling is in 1992 is opgericht door Carel Kraayenhof,  Leo Vervelde (nog steeds hoofddocent aldaar)  en maestro Oswaldo Pugliese zélf. Naast de opleiding in Buenos Aires is dit de enige in zijn soort ter wereld. De leden van LocosLindos zijn afkomstig uit Rusland, België en Nederland.

Tijdens deze lustrumviering zal een 48 pagina tellend cahier beschikbaar zijn, speciaal voor Tango Brutal met veel zorg samengesteld door Rob Bindels, vormgegeven en geproduceerd door Buro Marcel van der Heyden, met het levensverhaal van Astor Piazzolla met een bijdrage van dé autoriteit op dit gebied, dr. Bárbara Varassi Pega.

https://www.plt.nl/programma/sta-tango-brutal/16-05-2017-20-30

Theater Heerlen 20.30 uur

Deelnameprijs regulier € 15,00. Vrienden van SCHUNCK* Muziek&Dans betalen eveneens € 15,00. De prijs van het cahier bedraagt in de losse verkoop € 5,00, maar ontvangen Vrienden van SCHUNCK* Muziek&Dans gratis

Aanmelden kan tot uiterlijk 30 april via: admaarweerd@gmail.com

11 jun: Talentenklas SCHUNCK* MEETS topkoor FUSION

MUZIEK

Een klein Sittards koor dat de top van Nederland bereikte ontmoet toptalenten van SCHUNCK* Muziek&Dans die klaargestoomd worden voor een vervolgopleiding aan het Conservatorium. http://www.koorfusion.nl/

SCHUNCK* Muziekschool Hoensbroek 15.00 uur (Buttingstraat 47 Hoensbroek)

Deelnameprijs regulier € 10,00 en € 4,50 <18 jaar. Vrienden van SCHUNCK* Muziek&Dans betalen € 7,00.

Aanmelden kan tot uiterlijk 15 mei via: admaarweerd@gmail.com

13 jun: Luisterlezing “Vrouwen in de Muziek”

MUZIEK

Luisterlezing over de belangrijkste vrouwelijke componisten in de muziekgeschiedenis door SCHUNCK* Muziekdocente Mirjam Erkens.

SCHUNCK* 19.00-20.30 uur

Deelnameprijs regulier € 5,00. Vrienden van SCHUNCK* Muziek&Dans betalen € 3,50.

Aanmelden kan tot uiterlijk 15 mei via: admaarweerd@gmail.com

18 jun: Grote SCHUNCK* Leerlingenuitvoering in PLT

MUZIEK

De voormalige jaarlijkse seizoensafsluiter van SCHUNCK* Muziek&Dans (de muziekschool) is in volle glorie terug in Theater Heerlen. We zijn zeer benieuwd wat er allemaal geboden gaat worden.

Waarschijnlijk is de entree voor iedereen gratis of zeer laag. Volg a.u.b. zelf de mededelingen hierover op de Agendapagina van de website van SCHUNCK*.

Er is geen afzonderlijke Aanmeldingsprocedure voor de Vrienden van SCHUNCK*.

6-30 jul: Wereld Muziek Concours Kerkrade (WMC 2017)

MUZIEK

Een uniek muziekevenement eens in de 4 jaar in Kerkrade met blaasmuziek in veel variaties van uitzonderlijk hoog niveau. Niet voor niets bestempeld als de Olympische Spelen van de Blaasmuziek met meer dan 20.000 deelnemers uit 5 wereldcontinenten aan de wedstrijden voor harmonie-orkesten, fanfares, brasssbands, slagwerkensensembles, drumbands en showbands in Rodahal, Parkstad Limburg Theaters Heerlen en Kerkrade en Parkstad Limburg Stadion. En een groot omlijstend programma van zeer bijzondere concerten. Zie voor meer informatie www.wmc.nl

De termijn voor Aanmelden voor kaarten met 15% korting voor Muziek&Dans Vrienden is inmiddels verlopen. 

26 jul: Machines of Mourning in PLT (WMC 2017)

Dit is zo’n bijzonder concert uit het omlijstend programma, waar we als Vrienden van SCHUNCK* Muziek&Dans collectief op intekenen. Speciaal voor deze Vrienden inclusief een gratis inleiding.

De wereldpremiere van een pakkend en spectaculair muziekwerk van componist Hardy Mertens met videowerk van de Zwitserse kunstenares Christine Munz over ons mijnverleden. Het werk wordt uitgevoerd door de vorige WMC-winnaar Koninklijke Harmonie Ste Cecile Eijsden o.l.v. Jan Cober, het Venloos Gemengd Koor Zanglust o.l.v. Hans Luesink, sopraan Rianne Wilbers en accordeonist Leo van Lierop.

Aanmelden binnenkort mogelijk. Nadere info volgt.

10-20 aug: Orlando Festival Kerkrade

MUZIEK

Om de festivalzomer in onze regio te completeren bezoeken we ook dit kamermuziekfestival in de prachtige sfeervolle entourage van Abdij Rolduc. Het festival is een feest van masterclasses gegeven door beroemde musici, een concours (de opvolger van het Heerlense Charles Hennen Concours) en veel in hoofdzaak klassieke concerten door kamermuziekensembles in diverse samenstellingen. Het is de bedoeling dat wij een masterclass en vervolgens een concert bijwonen. http://www.orlandofestival.nl/

Aanmelden binnenkort mogelijk. Nadere info volgt.

Lunchpauzeconcerten in SCHUNCK*

MUZIEK

Een aangename manier om zo af en toe uw eigen lunchpauze eens op een andere manier in te vullen. Bezoek het gratis toegankelijke lunchpauzeconcert in SCHUNCK* (telkens van 12.30 uur tot 13.30 uur). Daarnaast geniet u bij vertoon van uw lidmaatschapspasje van de Vrienden van SCHUNCK* een korting van 10% op een lunch in Brasserie Mijn Streek, op de 5e verdieping van SCHUNCK* gelegen naast de filmzaal waarin het lunchpauzeconcert plaatsvindt.
De volgende lunchpauzeconcerten zijn gepland:

6 april: Carlo Plaum op accordeon

1 juni: Blokfluitensemble Lunet

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Twitter

 • Vroeger was alles beter in #Heerlerheide?

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • 10 mei komt de sympathieke kindercorrespondent Tako Rietveld naar SCHUNCK* in #Heerlen. https://t.co/i1whtSDfOu

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Leuke tip voor het weekend! https://t.co/C28aKVJ9y4

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • op het scherpst van de snede #mode #kunst #art #fashion #fashionclash…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Fijne Koningsdag! Ons museum is open vandaag. #paintitsoft. Woon je in Heerlen dan is de toegang helemaal gratis. T…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • RT @VimaHerbe: Two Lone Swordsmen. Keetje Mans. Acrylverf en pastel op canvas. #expo #paintitsoft #schunck https://t.co/PHuczfVjlF

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • @harrobbe Hi, goede vraag. Op dit moment niet, maar ik ga je verzoek aan mijn collega's van dans doorgeven.

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Collectietentoontenstelling #paintitsoft. Jonge kunstenaars en hun fascinatie met textiel. https://t.co/WQXzsAnmV2

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • @oostdam Hi rob, dank voor je melding, we gaan het zsm uitzoeken en oplossen.

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Vind je flow. Weer gestart iedere donderdag. #Parkinson patiënten en #dans https://t.co/1bYDulQiH5

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Als het draagbaar is, is het dan mode? #mode #kunst #art #fashion #fashionclash…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Als het draagbaar is, is het dan mode? #mode #kunst #art #fashion #clash #fashionclash (fot…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Opgelet: dit Paasweekend gelden afwijkende openingstijden bij SCHUNCK*!

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Mode en Kunst op het scherpst van de snede. #mode #kunst #art #fashion@miekekockelkorn foto…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • RT @VimaHerbe: Hoe voelt dit kunstwerk? Boeiende textielkunst #paintitsoft #museum #schunck #heerlen t/m 6 augustus met o.a. werk van Kee…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • RT @KarelDeseure: Een leuke mooie avond was het; als jonge dirigent bij oa @OperaZuid en @philzuid bij het diner @SCHUNCKnews @RaadvoorCult…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • RT @nicollevanlith: Intense+verwonderende ontmoetingen @SCHUNCKnews met makers @RaadvoorCultuur en instellingen @GerKoopmans @BarryBraeken…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • Dineren in een museum met een sterrenchef die voor je kookt? Het kan. Op 7 april #schunck

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • RT @nicollevanlith: @RalfKrewinkel @SCHUNCKnews A.s. woensdag komen we met Raad vr Cultuur + 70 makers/culturele instellingen kijken. Een m…

  Meer info

  @SCHUNCKnews

 • 4 expo's rond textiel nu geopend. #schunck #museum #berendstrik https://t.co/LEMO9MyTQd

  Meer info

  @SCHUNCKnews

Facebook

Facebook laden...

Weten waar je SCHUNCK* Vindt?

SCHUNCK* is te vinden op 7 locaties....

Onze afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen vind je hier