Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

15e Peutz-lezing: Joep van Lieshout

Parkstad Limburg Theaters
(Limburgzaal)

09-10-2018 van 20:00 t/m 23:00

Entree: €10,00

Categorie: Architectuur, Beeldende kunst

Doelgroep: Volwassenen

Koop ticket

Vanuit de Vrienden is dit jaar voor de Peutz-lezing gezocht naar een spreker, die niet noodzakelijkerwijs een directe relatie heeft met Heerlen en de regio, maar wel een bijzondere kijk op kunst, design en architectuur.

Op dinsdag 9 oktober 2018 20:00u organiseren de Vrienden van SCHUNCKarchitectuur de vijftiende Peutz-lezing die dit jaar wordt gehouden door Joep van Lieshout. Vanwege de verwachte grote belangstelling vindt de lezing plaats in de Limburgzaal van Parkstad Limburg Theaters in Heerlen.

Kaartjes voor  de lezing kosten €10 en kunnen worden verkregen via de website van Parkstad Limburg Theaters: https://www.plt.nl/bestel/5932

Joep van Lieshout

Joep van Lieshout: beeldhouwer, visionair en enfant terrible. Op zijn zestiende werd hij aangenomen op de kunstacademie in Rotterdam. Na zijn afstuderen wist hij snel tot grote hoogte te stijgen, met functionele sculpturen die de grondslagen van de maatschappij en van de kunst zelf bevragen.

In 1995 richtte hij zijn studio, Atelier Van Lieshout, op. Sindsdien werkt hij onder die naam, om zo de mythe van het individuele artistieke genie te doorbreken. De afgelopen twintig jaar heeft Atelier Van Lieshout, een groep van 20 kunstenaars, ontwerpers en vaklieden, een veelheid van ontwerpen geproduceerd op het vlak van kunst, design en architectuur; van kleinschalige sculpturen tot grootschalige machines, van meubels tot gebouwen, van installaties tot ontwerpen voor utopische steden. Wat deze werken gemeen hebben zijn een aantal terugkerende thema’s: systemen,macht, autarkie, leven en dood. Het menselijke individu tegenover het grotere geheel.

Met dit oeuvre, dat is opgebouwd uit zowel autonoom werk als werk in opdracht, heeft Atelier Van Lieshout een sterke internationale reputatie opgebouwd. Het Atelier heeft tentoonstellingen bij nationale en internationale musea en galeries gerealiseerd.

Met exposities bij het PS1, New York, de Hayward Gallery, London en Centre Pompidou, Paris. Ook werkt het Atelier regelmatig in opdracht, voor zowel overheden, bedrijven en kunstinstellingen

korting vrienden van SCHUNCK

Vrienden van SCHUNCK betalen €5 entree

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen