Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Aad de Haas - concert

31-08-2019 van 15:00 t/m 16:00

Entree: €12,50

Categorie: Muziek

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Concert van violiste Rosanne Philippens & Vrienden, geïnspireerd door leven en werk van Aad de Haas.

De violiste Rosanne Philippens is in het theaterseizoen 2019/2020 Artist in Residence van Parkstad Limburg Theaters. ‘Dwars door de noten heen hoor je de persoonlijke stem van een jonge violiste met een dijk van een karakter’, schreef de Volkskrant over dit jonge talent. Rosanne opent haar concertreeks in Heerlen tijdens Cultura Nova met drie concerten op één dag op bijzondere locaties in de stad.

Aad de Haas

Rosanne laat zich in SCHUNCK inspireren door het werk en leven van beeldend kunstenaar Aad de Haas, waar SCHUNCK een collectie van beheert. Aad de Haas (Rotterdam, 1920 – Schaesberg 1972) speelde in de jaren na WOII een eigen rol in het Limburgse kunstklimaat. Hij wees trendgevoelige ontwikkelingen af en bleef werken in een figuratieve, expressionistische traditie. In 1994 kocht de gemeente Heerlen een deel van de artistieke nalatenschap van De Haas aan. Deze deelcollectie met schilderijen, tekeningen, monotypen en grafiek vormt een boeiende weergave van De Haas’ visie op maatschappelijke ontwikkelingen rondom thema’s als religie, erotiek en macht.

Rosanne Philippens & Vrienden

Rosanne Philippens – viool
Niek Baar – viool
Lidy Blijdorp – cello
Domo Emigrantes:
Stefano Torre – zang, gitaar
Filippo Renna – zang, percussie
Lello La Porta – accordeon

De voorstelling maakt deel uit van KomPas. De PLT-KomPas voert u rechtstreeks naar voorstellingen van jong talent, makers die minder bekend zijn en vernieuwend, internationaal theater. Ook vindt u met de KomPas in één oogopslag alle voorstellingen op de vlakkevloer, festivals, cross-overs, zelfs films. Met de Kompas geniet u bij een volledig seizoensabonnement van 1 augustus 2019 t/m 31 juli 2020 van meer dan 80 theateravonturen voor € 165,-.

Tickets

De toegangsprijs bedraagt € 12,50
Bestellen tickets via PLT

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen