Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

SCHUNCK wandeling

SCHUNCK Glaspaleis


27-12-2020 van 11:30 t/m 14:00

Entree: €7,50

Categorie: Beeldende kunst, Feest / Event

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Na-de-kerstbedevaart van De Haas naar De Haas
met wandeljournalist Wiel Beijer.
SCHUNCK @ CULTURA NOVA

Van de tentoonstelling Tegendraads | Aad de Haas- 100 jaar naar de veelbesproken kruisweg van deze kunstenaar. Een na-de-kerstbedevaart van Heerlen naar Wahlwiller. Overwegend over onverharde veldwegen. Klimmen en dalen. Na de feestelijke kerstdagen is het goed om de benen weer eens te gebruiken om te genieten van het landschap. We doen dat met een themawandeling in groepsverband van ongeveer twaalf kilometer onder leiding van wandeljournalist Wiel Beijer.

De wandeling is geschikt voor redelijk geoefende wandelaars. Het vertrek is vanuit het Glaspaleis in Heerlen. In de St. Cunibertuskerk in Wahlwiller krijgen de wandelaars tekst en uitleg bij de kruisweg en de meditatieve wandschilderingen die Aad de Haas in 1946 schilderde. Omstreden kerkelijke kunst in die dagen, zoals bleek toen de kruisweg op last van de kerkleiding uit de kerk verbannen werd en pas in 1980 mocht terugkeren. Na een uurtje genieten in dit bijzondere kunstkerkje keren we per bus terug naar Heerlen.

 

jubileum aad de haas - 100 jaar

Op 30 december 2020 zou Aad de Haas, de markante, non-conformistische Limburgse kunstenaar met Rotterdamse roots, 100 jaar zijn geworden. Om de kunstenaar te eren organiseren SCHUNCK Museum in Heerlen, Limburgs Museum in Venlo en Chabot Museum in Rotterdam een estafette aan tentoonstellingen en programmering om Aad de Haas en zijn werk vanuit verschillende perspectieven te belichten.

Bekijk het volledige programma van Aad de Haas – 100 Jaar hier >>
Of bekijk onderstaande programmafolder:

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen