Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Ahmed Kleige muurschildering

SCHUNCK Glaspaleis


19-05-2017 van 17:00 t/m 18:00

Categorie: Architectuur, Beeldende kunst, Dans, Educatie, Feest / Event, Muziek

Doelgroep: Volwassenen

Syrische kunstenaar @work bij SCHUNCK. Officiële presentatie voor pers en publiek.

Leuk dat je komt, maar laat het even weten via [email protected] in verband met de hapjes en drankjes.

De kunstenaar Ahmed Kleige geboren in Aleppo Syrië (1964) en lid van de Syrian Fine Arts Union werkte tussen 21 maart en 17 april aan een muurschildering in SCHUNCK. Op vier wanden van leslokaal 10 van de Muziek- en Dansschool in SCHUNCK vervaardigt Kleige een schildering die geïnspireerd is op muziek en dans. Deze muurschildering in de prominente glazenruimte is vanaf de straat door passanten te bewonderen. Kleige verblijft momenteel in het AZC in Heerlen in afwachting van een verblijfsvergunning. De muurschildering van Ahmed Kleige wordt gerealiseerd in samenwerking met Stichting Yasmeen. Stichting Yasmeen legt verbindingen tussen culturen door evenementen te organiseren met kunstenaars en artiesten uit het Midden-Oosten.

Eindpresentatie

De officiële eindpresentatie van het werk van Kleige is op vrijdag 19 mei vanaf 17.00 uur. Belangstellenden en pers zijn van harte welkom dit feestelijke moment bij te wonen. Stichting Yasmeen zorgt voor een hapje volgens Syrische traditie.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen