Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Ahmed Kleige Muurschildering

SCHUNCK Glaspaleis
(Muziek en Dans, lokaal 10)

19-05-2017 t/m 31-03-2018

Entree: gratis

Categorie: Beeldende kunst, Dans, Muziek

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

In het met glas omringde muzieklokaal 10 van SCHUNCK Muziek en Dans is door kunstenaar Ahmed Kleige een kleurrijke muurschildering aangebracht. Het werk dat vier muren beslaat is geïnspireerd door- en verbeeld de diversiteit in dans en muziek uit alle windstreken. Vanaf de straat is dit kunstwerk door passanten te bewonderen.

De kunstenaar Ahmed Kleige geboren in Aleppo Syrië (1964) en lid van de Syrian Fine Arts Union werkte tussen 21 maart en 17 april aan deze muurschildering. Kleige verblijft momenteel in het AZC in Heerlen in afwachting van een verblijfsvergunning. De muurschildering van Ahmed Kleige wordt gerealiseerd in samenwerking met Stichting Yasmeen. Stichting Yasmeen legt verbindingen tussen culturen door evenementen te organiseren met kunstenaars en artiesten uit het Midden-Oosten.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen