Su Tomesen - Ararat

SCHUNCK Glaspaleis


07-11-2021 t/m 28-11-2021

Entree: gratis

Categorie: Beeldende kunst

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

In het kader van het Dutch Mountain Film Festival (DMFF) 2021 presenteren SCHUNCK en DMFF Ararat. Ararat is een video-installatie over de aanwezigheid van Mount Ararat in de Armeense hoofdstad Yerevan. De berg is afhankelijk van de weersomstandigheden soms goed, en soms slecht te zien. In de video wordt dit gegeven versterkt doordat de berg in het tempo van een ademhaling verdwijnt en weer opdoemt.

Tomesen filmde de beelden voor Ararat in 2007 tijdens een studiereis van de Rietveld Academie naar Azerbeidzjan, Noord-Iran en Armenië. In 2021 realiseerde zij Ararat voor het Dutch Mountain Film Festival.

Het DMFF heeft dit jaar als thema Freedom to roam. Dit thema is van toepassing op het werk Ararat: de voor Armeniërs heilige berg is wèl zichtbaar maar niet bereikbaar, want Mount Ararat ligt immers (sinds het Verdrag van Moskou in 1921) in de provincie Kars van het huidige Turkije, voormalig West-Armenië. De grens tussen Armenië en Turkije zit potdicht. De berg is pijnlijk aanwezig in Yerevan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Su Tomesen

Su Tomesen (Beek, 1970) is een Nederlands videokunstenaar, fotograaf en installatiekunstenaar. Ze studeerde in 2007 af van het Fine Arts programma aan het Sandberg Instituut in Amsterdam.

 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen