Basquiat Café #3 - Basquiat x Warhol

Poppodium Nieuwe Nor


11-04-2019 van 20:00 t/m 22:00

Entree: gratis

Categorie: Beeldende kunst, Bibliotheek, Feest / Event, Muziek

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

In samenwerking met SCHUNCK organiseert poppodium NIEUWE NOR gedurende de tentoonstelling ‘Basquiat, The Artist and His New York Scene’ iedere tweede donderdag van de maand Basquiat Café. Deze serie van vier gratis toegankelijke café-avonden gaat door middel van een expositie, lezingen, muziek en poetry slam iedere avond dieper in op verschillende aspecten uit het leven en werk van deze iconische kunstenaar.

Tijdens de derde editie op donderdag 11 april staat het thema Basquiat x Warhol centraal. In het dystopische, experimentele Manhattan van de jaren ’80 ontmoet Basquiat zijn idool Andy Warhol. De vonken vliegen er vanaf. Maar is het wel zo slim je helden te ontmoeten?  

 

Lezing: Lars Ickenroth / Muziek: Eddy Thonon

Lars Ickenroth (curator, kunstenaar) & Eddy Thonon (muzikant) nemen je mee naar deze energieke en waanzinnig productieve periode in het leven van Basquiat. Archiefbeelden van New York en synth-soundscapes brengen je in de sfeer van het ruwe Manhattan tijdens een lezing over de ontmoeting tussen deze twee wereldsterren van de kunst.

Kijk mee in Warhol’s Factory, ontmoet de New Yorkse scene die zich rond hem verzamelde, en zie wat er achter het masker van deze mysterieuze kunstenaar zat. Zie Basquiat in zijn meest productieve en beroemde periode, maar ontdek ook waarom de verhouding tussen deze twee kunstenaars wellicht tot het einde van Basquiat zou leiden… een spannende lezing van extremen waarin ook mensen als Lou Reed, David Bowie en Blondie uiteraard langskomen!

 

Poetry slam: Jo An Westerveld

Poetry slam-collectief Borderlines presenteert deze editie Jo An Westerveld, die eerder al te zien was op Klein.Berlijn tijdens Cultura Nova. Jo An is een performer, maker en dansdocent. Als uitvoerend, improviserend en makend performer wil zij mensen verwonderen, verbazen, wakker kussen en vriendelijk opschudden. Zij wil nieuwe werelden laten zien en zelfs creëren en de echtheid van het leven in bijzondere jasjes gieten.

 

Expo

In de onderdoorgang en het café van poppodium NIEUWE NOR vindt een expositie plaats met foto’s van Alexis Adler uit de tentoonstelling ‘Basquiat, The Artist and His New York Scene’.

Basquiat Café vindt plaats in het café van poppodium NIEUWE NOR en wordt georganiseerd i.s.m. SCHUNCK, in het kader van de tentoonstelling ‘Basquiat, The Artist and His New York Scene’. Powered by Gulpener Bierbrouwerij. De toegang is gratis.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen