Better Safe Than Sorry

SCHUNCK Glaspaleis


08-11-2017 t/m 12-11-2017

Entree: €6,50

Categorie: Beeldende kunst

Doelgroep: Volwassenen

Social Sciencefiction - audio wandeling

Urban Walk: Better Safe Than Sorry

Samen met andere deelnemers word je met een koptelefoon het stadscentrum van Heerlen in gestuurd. Te midden van al het winkelende en nietsvermoedende publiek stuurt een stem je kijkrichting waardoor je op een nieuwe manier gaat kijken naar deze menigte. Ben je op je hoede? Of beweeg jij je zorgeloos door de massa heen?

Better Safe Than Sorry, van VIA ZUID theatermaker Merel Smitt werpt een kritische blik op de wijze waarop Nederland bezig is met veiligheid en hoe dit ons beïnvloedt. Criminaliteit moet worden aangepakt, straffen moeten strenger en de openbare ruimte moet extra worden beveiligd. Komen we door deze veiligheidsmaatregelen dichter bij elkaar of drijven we juist verder van elkaar af? Wat betekent dit voor hoe we naar elkaar kijken?

Better Safe Than Sorry is een theater-installatie waarbij je vertrouwen in anderen op de proef wordt gesteld. Bijzonder aan deze voorstelling is dat hij steeds op maat gemaakt wordt voor de betreffende locatie en er inmiddels meerdere versies van bestaan. En nu is Heerlen aan de beurt. Speciaal voor het Randland Festival werd een unieke variant gemaakt met nieuwe teksten en nieuwe situaties die passen bij de stad.

Reserveer nu

Selecteer een datum en reserveer!

Festival Randland

Op het programma van Festival Randland staan twee werken van de theatermakers Merel Smitt en Tim De Paepe/playField, mede geproduceerd door VIA ZUID. VIA ZUID is Limburgs talentmakelaar in de podiumkunsten met een sterke band met de stad Heerlen.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen