Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Boekpresentatie Onsterfelijk Torino

SCHUNCK Glaspaleis, Bibliotheek (+2 en +3)
(+2)

04-07-2018 van 19:30 t/m 22:00

Entree: gratis

Categorie: Bibliotheek, Educatie

Doelgroep: Volwassenen

Aanmelden

 
  • Je dient per inschrijving een formulier in te vullen. Wil je met twee personen deelnemen dan vragen wij je om twee formulieren in te vullen. Na het indienen van het formulier zie je direct (na enkele seconden laadtijd) dat de reservering bij ons is aangekomen.
 

Het WK voetbal is in volle gang maar 4 juli is een rustdag in het toernooi. Maar niet in SCHUNCK, waar op deze avond het voetballeven gewoon door gaat, kom naar de boekpresentatie Onsterfelijk Torino!

Het verhaal

Tijdens de boekpresentatie Onsterfelijk Torino wordt de mythische Superga vliegramp van 1949 besproken.

Op 4 mei 1949 slaat het noodlot toe. Een vliegtuig stort neer tegen de heuvel van Superga, net buiten Turijn. Alle inzittenden komen om het leven. Aan boord waren de sterspelers van het voetbalteam van AC Torino,  het Barcelona van de jaren ‘40. In een klap voltrok zich het grootste drama uit de Italiaanse voetbalgeschiedenis.

Roberto Pennino, geboren Heerlenaar met Italiaanse vader en Nederlandse moeder, beschrijft de ramp in zijn nieuwe boek Onsterfelijk Torino. Maar waar de meeste boeken eindigen met de ramp gaat Onsterfelijk Torino verder. Na de begrafenis van het team moeten er nog 4 wedstrijden gespeeld worden. Een zware last ligt op de schouders van de  jeugdspelers van Torino om in de voetstappen van hun helden en mentoren te stappen. Bijna 70 jaar later doen deze jeugdspelers hun emotionele verhaal.

Onsterfelijk Torino gaat behalve over voetbal ook over het noodlot, verlies, tradities en het leven zelf. Pennino sprak in Italië met de hoofdrolspelers, ooggetuigen en de families uit deze tragedie.

Verdere info

Roberto Pennino zal door journalist en voetbalkenner Frank Benneker geïnterviewd worden. Uiteraard is het boek ter plekke te koop.

Het evenement is gratis maar meld je wel even aan!

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen