Boekpresentatie: Pierre Vermeulen - Alles op gevoel door Roberto Pennino

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


25-06-2021 van 19:30 t/m 21:00

Categorie: Bibliotheek

Doelgroep: Volwassenen

Op deze rustdag van het EK, voetbal in SCHUNCK! Schrijver Roberto Pennino én oud-voetbalinternational Pierre Vermeulen presenteren het boek: Pierre Vermeulen - Alles op gevoel.

Over het boek

Pierre Vermeulen heeft een rijke carriere beleefd die hem van Roda JC via Feyenoord bij Paris Saint-Germain deed belanden. Vermeulen kwam ook uit voor MVV, Tours en Angers. Van toptalent in stadion Kaalheide werd hij publiekslieveling in De Kuip en ten slotte steunpilaar van het kampioenselftal in het Parijse Parc des Princes. Ondanks successen en tegenslagen bleef Vermeulen gedurende zijn gehele carriere compromisloos zichzelf: buiten het veld rustig en bescheiden, binnen de lijnen altijd brutaal op zoek naar tegenstanders om die met zijn weergaloze techniek te passeren. Maar vooral: hij deed alles zoals zijn gevoel hem ingaf. Vermeulen kwam bovendien uit voor het Nederlands Elftal en imponeerde met zijn geniale acties medespelers en tegenstanders. Willem van Hanegem, Dick Nanninga en Dominique Rocheteau, ze onderschrijven allen de exceptionele kwaliteiten van de Kerkraadse linkspoot. Topcoach Gerard Houllier, die zijn trainer was in Parijs, vergeleek de precisie van Vermeulens linkervoet met die van een hand: hij kon er de bal mee laten landen waar hij maar wilde. Vermeulen was een linksbuiten in de traditie van Coen Moulijn, Piet Keizer en Rob Rensenbrink, een spectaculaire speler voor wie het publiek graag naar het stadion kwam. Na zijn actieve loopbaan is Pierre Vermeulen uitgegroeid tot boegbeeld van zijn eerste club Roda JC waar hij samen met echtgenote Lonny de fanshop runt en de tijd neemt voor iedereen die een praatje wil maken.


Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 224
Verschijningsdatum: 18-06-2021

Over de auteur

Roberto Pennino (1971) is naast advocaat ook voetbalschrijver. Behalve artikelen voor Staantribune, Panenka Magazine en het Friesch Dagblad schrijft hij voor het historisch voetbalmagazine Tardelli waarvan hij tevens eindredacteur is. Pennino schreef ook de boeken ‘Onsterfelijk Torino’ over de vliegramp van 1949 waarbij het voltallige eerste elftal van de club Torino het leven liet en ‘Forza Olandesi’ over de avonturen van Nederlandse voetballers in Italie.

TICKETS

Wil jij één van de 30 gelukkigen zijn die deze lezing live mag bijwonen?
Meld je dan snel aan bij [email protected] 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen