Vanwege de maatregelen die SCHUNCK heeft genomen tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn onze diensten en activiteiten gedeeltelijk en onder bepaalde restricties geopend. Lees schunck.nl/corona voor alle actuele informatie.

Brieven aan de hemel

SCHUNCK Glaspaleis, Museum (-1) en Expositieruimte (+1)
(In de Tegendraads tentoonstelling)

20-09-2020 van 15:00 t/m 00:00
22-09-2020 t/m 21-02-2021

Categorie: Beeldende kunst, Film

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Hoe wordt de nalatenschap van een kunstenaar voelbaar als het niet over zijn werk gaat?

Zorba Huisman tijdens het filmen van ‘Brieven aan de hemel’

Regisseur Zorba Huisman is de kleindochter van Aad de Haas. Zelf heeft ze haar opa nooit gekend, ze kent hem uit de verhalen van haar ouders, van zijn kunstwerken en van de dingen die over hem in de loop der jaren geschreven zijn.

Aan de hand van videoportretten van haar moeder, ooms en tantes schetst Huisman in Brieven aan de hemel een beeld van de man die meer was dan de gewaardeerde, bediscussieerde, geëngageerde, eigenwijze kunstenaar die op kasteel Strijthagen woonde.

Voor het eerst wordt er over hem gesproken als vader: over de herinneringen, de overeenkomsten, de tegenstellingen en de momenten met hun vader die zijn kinderen vormden tot wie ze nu zijn.

 

 

 

Zorba Huisman, foto Robin de Puy

Zorba Huisman (Kerkrade, 1996) studeert regie aan de Toneelacademie in Maastricht. Zij maakte het videoportret Brieven aan de hemel in opdracht van SCHUNCK en in co-productie met L1.

De première van de film vind plaats op 20 september tijdens de opening van Tegendraads. De film zal gedurende de looptijd van de tentoonstelling in het museum te zien zijn.

 

 

 

 

 

Aad de Haas - 100 jaar

Op 30 december 2020 zou Aad de Haas, de markante, non-conformistische Limburgse kunstenaar met Rotterdamse roots, 100 jaar zijn geworden. Om de kunstenaar te eren organiseren SCHUNCK Museum in Heerlen, Limburgs Museum in Venlo en Chabot Museum in Rotterdam een estafette aan tentoonstellingen en programmering om Aad de Haas en zijn werk vanuit verschillende perspectieven te belichten.

Bekijk het volledige programma van Aad de Haas – 100 Jaar hier >>
Of bekijk onderstaande programmafolder:

 

 

Partners

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen