Brieven aan de hemel

SCHUNCK Glaspaleis
(In de Tegendraads tentoonstelling, Museum (-1))

22-09-2020 t/m 21-02-2021

Categorie: Beeldende kunst, Film, Lopende expositie

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Koop ticket

Hoe wordt de nalatenschap van een kunstenaar voelbaar als het niet over zijn werk gaat?

Zorba Huisman tijdens het filmen van ‘Brieven aan de hemel’

Regisseur Zorba Huisman is de kleindochter van Aad de Haas. Zelf heeft ze haar opa nooit gekend, ze kent hem uit de verhalen van haar ouders, van zijn kunstwerken en van de dingen die over hem in de loop der jaren geschreven zijn.

Aan de hand van videoportretten van haar moeder, ooms en tantes schetst Huisman in Brieven aan de hemel een beeld van de man die meer was dan de gewaardeerde, bediscussieerde, geëngageerde, eigenwijze kunstenaar die op kasteel Strijthagen woonde.

Voor het eerst wordt er over hem gesproken als vader: over de herinneringen, de overeenkomsten, de tegenstellingen en de momenten met hun vader die zijn kinderen vormden tot wie ze nu zijn.

 

Bekijk de film online

De première van de film vond plaats op 20 september 2020 tijdens de besloten opening van Tegendraads. De film zal gedurende de looptijd van de tentoonstelling (t/m 21 feb 2021) in het museum te zien zijn. Tickets voor de tentoonstelling koop je hier >> (let op! lees de corona-maatregelen onderaan deze pagina)

De film wordt verder uitgezonden op:

  • 22 september 19:00 uur en 21:00 uur – L1
  • 25 september 21:00 uur  – L1
  • En is vanaf 13 oktober te zien op NPO2 Extra

over de maker: zorba huisman

Zorba Huisman (Kerkrade, 1996) studeert regie aan de Toneelacademie in Maastricht. Zij maakte het videoportret “Brieven aan de hemel in opdracht van SCHUNCK en in co-productie met L1.

Zorba in de media - luister terug

   

Corona maatregelen

Vanwege de hygiëne-maatregelen rond corona hebben wij bij beelden en geluid GEEN koptelefoons in de museumzaal. Neem daarom uw eigen koptelefoon met kleine plug mee, of schaf deze aan bij de SCHUNCK Museumwinkel

Vanwege de Corona-maatregelen laten wij maximaal 30 personen gelijktijdig in de museumzaal toe (exclusief schoolgroepen en hun begeleiders). Boek daarom tijdig het ticket en tijdslot voor uw bezoek.

Aad de Haas - 100 jaar

Op 30 december 2020 zou Aad de Haas, de markante, non-conformistische Limburgse kunstenaar met Rotterdamse roots, 100 jaar zijn geworden. Om de kunstenaar te eren organiseren SCHUNCK Museum in Heerlen, Limburgs Museum in Venlo en Chabot Museum in Rotterdam een estafette aan tentoonstellingen en programmering om Aad de Haas en zijn werk vanuit verschillende perspectieven te belichten.

Bekijk het volledige programma van Aad de Haas – 100 Jaar hier >>
Of bekijk onderstaande programmafolder:

 

Partners

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen