Curator voor één keer | Vrie-Art kiest uit collectie SCHUNCK

SCHUNCK Glaspaleis, Aad de Haas Zaal (0, richting Muziekschool)


09-11-2021 t/m 09-01-2022

Categorie: Beeldende kunst

Doelgroep: Jongeren, Senioren, Volwassenen

Wat kan een kunstwerk voor je betekenen? En welk werk zou je laten zien in een tentoonstelling als je de rol van curator mocht vervullen? Jaarlijks duikt een groep inwoners van Heerlen met deze vraag in het achterhoofd, in de gemeentelijke collectie SCHUNCK. Het resultaat is hun eigen collectietentoonstelling.

Voor deze editie werken we samen met Vrie-Art uit de Heerlense wijk Vrieheide. Bij deze Heerlense start-up kunnen buurtbewoners uit Vrieheide sinds januari 2021 terecht om zich creatief te uiten en te ontplooien. De door hen gemaakte collectietentoonstelling sluit qua thematiek aan bij de tentoonstelling In Search of Sharawadgi. Deze toonde de ideeën en dromen van Piet Oudolf, Nederlands bekendste tuinontwerper, en LOLA Landscape Architects. De tentoonstelling nam bezoekers mee op reis en toonde de transformatie van publieke tuinen en landschappen over de wereld. Van de High Line in New York, de tuinen van Hauser & Wirth in Somerset en de Star Maze in Tytsjerk tot de Leisure Lane in Parkstad.

 

Deelnemer van Curator voor een keer, 2020

Curator voor één keer startte in 2019/2020 met een groep deelnemers van woonzorgcomplex Parc Imstenrade. Het project brengt de collectiewerken dichter de Heerlenaren – de gemeentelijke collectie is immers in beginsel van hen – om op die manier de kunstwerken te leren kennen.

Ook voor de komende edities werken we graag samen met groepen uit Heerlen, zodat ook zij door dit project kennis kunnen maken met de collectie SCHUNCK. Lijkt het jou leuk om met je vereniging, initiatief of groep deel te nemen aan het project in 2022? Meld je dan aan via [email protected] en wie weet maken jullie je eigen tentoonstelling met de collectie van SCHUNCK.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen