Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Cursus architectuurgeschiedenis 2018

23-01-2018 t/m 03-04-2018

Entree: €160,00

Categorie: Architectuur, Educatie

Doelgroep: Senioren, Volwassenen

VOLGEBOEKT!

10 Scandinavische architecten die geschiedenis schreven, 10 gebouwen die nog steeds tot de verbeelding spreken.

Iconen van de 20ste eeuw: Scandinavië

Binnen de bouwkunst van de 20ste eeuw neemt Scandinavië een bijzondere plaats in. Al gaat het om verschillende landen toch lijken zij iets met elkaar te delen. Bij de architectuur van Aalto wordt gesproken op de alomtegenwoordigheid van de natuur, in het werk van Jacobsen heeft men het over de organische lijn. Al dan niet bepaald door het landschap heeft de architectuur uit Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland ons iets geboden wat heden ten dage door ons nog als waardevol wordt beschouwd. Tijd dus om eens te achterhalen wat dat is en de balans op te maken van de afgelopen honderd jaar.U maakt kennis met de visie van de meest gerenommeerde architecten van de 20ste eeuw. Niet alleen met hun ideeën op het gebied van architectuur maar ook met hun meubelontwerp en opvatting over de inrichting van een gebouw. Elk gebouw wordt binnen het oeuvre van de architect en de verandering van de tijd geplaatst. De cursus “Iconen van de 20ste eeuw: Scandinavië ” geeft u aan de hand van tien van de beste ontwerpen een beeld van de ontwikkeling van de Scandinavische architectuur en inzicht in de ideeën die haar hebben bepaald. Elke les is dan ook een verrassend vervolg op de vorige en een bijzondere kennismaking met een architectuur die ons nog steeds kan verwonderen en inspireren.

Programma

1. Helsinki Station, Eliel Saarinen
2. Grundvig kerk, Peder Vilhelm Jensen-Klint
3. Villa Meira, Alvar Aalto
4. Stadhuis, Alvar Aalto
5. Cultuurhuis Wolfburg, Alvar Aalto
6. Klampenborg, Arne Jacobsen
7. Sydney opera, Jørn Utzon
8. Museum Helsinki, Steven Holl
9. Opera Oslo, Snøhetta
10. Woningbouw Kopenhagen, Bjarke Ingels BIG

Praktische informatie

Tijd: 9.30-11.30 uur (incl. pauze)
Duur: 10 lessen
Data: 23-30 januari, 6-20-27 februari, 6-13-20-27 maart, 3 april
Prijs: € 160,- / Vrienden van SCHUNCK en leden Parkstad Limburg Bibliotheken: € 150,-

Aanmelden

Aanmelden voor de cursus kan via www.kunstenarchitectuur.nl.

Docent: Ruud Lammerink

Docent Ruud Lammerink heeft na de kunstacademie in Enschede de Jan van Eyck Academie hier Maastricht doorlopen. Hij is voor meerdere instituten werkzaam. Al sinds jaar en dag geeft hij met succes cursussen op het gebied van architectuur en kunstgeschiedenis. Ook verzorgt hij rondleidingen en reizen.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen