Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Cursus Life & Times

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


06-02-2020 t/m 02-04-2020

Entree: €169,00

Categorie: Beeldende kunst, Educatie

Doelgroep: Volwassenen

Liefde, erotiek en passie vormen de rode draad van deze reeks van Life & Times. Francis Bacon, Gustave Courbet, Édouard Manet, Auguste Rodin, Diego Velázquez, Paul Gauguin, Pablo Picasso en
Rembrandt: zeven schilders en één beeldhouwer, allemaal kunstenaars voor wie leven en werk één waren.

Dat de line up alleen maar uit mannen bestaat, betekent niet dat vrouwen uit beeld blijven, integendeel. In vrijwel alle verhalen draait het voor een belangrijk deel ook om hen. Jo Hiffernan (La Belle Irlandaise), Suzanne Leenhof uit Zaltbommel, de Taïtiaanse schoonheden van Gauguin, Saskia Uylenburg en Hendrikje Stoffels, Camille Claudel, Fernande, Olga, Marie-Thérèse en Dora. Allemaal hebben ze een grote bijdrage geleverd aan de carrière van hun minnaars. En daarbij ook aan de kunst die ook henzelf eeuwige roem bezorgde.
Overigens, één minnaar is een man, George Dyer, de grote muze en liefde van Francis Bacon, de schilder waar de reeks mee opent.

Dat niet alle verhalen even verheffend zijn, soms zelfs ontluisterend, maakt ze niet minder interessant. Wat ze vooral doen is ons dichter bij het vuur brengen, bij de dromen, de verlangens en de driften die zowel leven als kunst voeden.

Docent: Ko van Dun

 

Praktische informatie

Life & Times: 8 cursusmomenten.
Data: wekelijks vanaf 6 februari t/m 2 april
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Geen les op 27 februari
Cursusdag: donderdag
Locatie: SCHUNCK Glaspaleis / Auditorium (5e verdieping)
Cursusgeld: €169,-
Aanmelding via Ko van Dun: https://kovandun.nl/event/life-times-heerlen-4/

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen