Vanwege de maatregelen die SCHUNCK heeft genomen tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle vestigingen gesloten en activiteiten gecanceld in de periode 16 maart – 1 juni 2020. Wij onderzoeken de mogelijkheden om de activiteiten later doorgang te laten vinden. Lees schunck.nl/corona voor alle actuele informatie.

Cursus Wier in 't Heëlesj plat - Locatie Heerlen

14-05-2020 t/m 25-06-2020

Entree: €90,00

Categorie: Educatie

Doelgroep: Volwassenen

Koop ticket

In Heerlen wordt naast Nederlands het dialect 'Heëlesj plat' gesproken. Wil jij naast spreken ook ‘Heélesj plat’schrijven? Doe dan mee met deze cursus. Deze is bedoeld voor iedereen die het dialect verstaat en (enigszins) spreekt en/of schrijft.

In deze interactieve cursus gaan we aan de slag met het schrijven van het Heerlens Limburgs. Ook wordt er aan de hand van de door de deelnemers aangereikte thema’s aan spreekvaardigheid gewerkt. Ook gaan we ons verdiepen in grammaticale en lexicale kwesties en pluizen we alle vragen die we tegen komen uit.   

 

Het beoogde ERK-niveau aan het eind van de cursus is minimaal B1 (http://www.erk.nl) in alle vaardigheden. Indien gewenst, kan de cursus worden afgesloten met een ERK-toets schrijven en spreken. Alle deelnemers ontvangen een certificaat van deelname. 

 

Praktische informatie

Bron: ichkalplat.nl

Wanneer:  14 mei t/m 25 juni (let wel: 21 mei is geen lesdag ivm Hemelvaart, de einddatum van de cursus wordt daarmee 25 juni).
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: SCHUNCK Glaspaleis Heerlen
Kosten: € 90,-
Docente: Esther van Loo
Extra: Inclusief Heerlens woordenboek (indien men nog niet eerder heeft deelgenomen aan dialectcursus in SCHUNCK)

Bring your own device kan af en toe van toepassing zijn

 

Wij sluiten aan bij de oproep van de provincie om te helpen het convenant Limburgse Taal concrete uitwerking te geven om zodoende de vitaliteit van het Limburgs te versterken.

Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met Levende Talen Limburgs (https://limburgs.levendetalen.nl) en de Veldeke-krink Heële en umsjtrieëke.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen