Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Dance! - Niek Starmans en Michelle Powell

SCHUNCK Glaspaleis


02-06-2018 van 11:30 t/m 13:30

Entree: €12,50

Categorie: Muziek

Doelgroep: Volwassenen

Vol trots presenteren Niek Starmans (saxofoon) en Michelle Powell (piano) op zaterdag 2 juni in Schunck* hun allereerste concertprogramma als duo Starmans/Powell: Dance!

In dit programma hoor je dansen van onder andere Johann Sebastian Bach, Erwin Schulhoff, Walter Hartley en William Albright. Van een jazz tango die niet zou misstaan in een jaren ’30 jazzclub, een Sarabande uit de barok, een typische Zuid-Amerikaanse Merengue tot een moderne ‘Mad Dance’. Bewegen op muziek zit diep geworteld in ons oerinstinct. De allereerste vormen van muziek waren onlosmakelijk verbonden met dans, in de middeleeuwen werd muziek veel gebruikt om dans te begeleiden en tegenwoordig wordt er bij elk genre van muziek wel op een of andere manier gedanst. Laat je meevoeren door de (klassieke) wereld van de dans!

zaterdag 2 juni 2018 | Schunck*, Heerlen 11.30 uur (zaal open: 11.00 uur | einde concert: +/- 13.30 uur)

Kaarten

Kaarten: regulier € 12,50, kinderen t/m 16 jaar € 5,00,-. Je kunt kaarten reserveren via: [email protected] en je kunt kaarten kopen aan de deur (contant, géén pin).

Over Niek Starmans

Niek Starmans studeerde bij het wereldberoemde Raschèr Saxophone Quartet en behaalde zijn Master of Music bij Andreas van Zoelen aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. In 2015 richtte hij het BRON saxofoonkwartet op en daarmee won hij in 2016 de Toonzaal Ensemble Prijs. Naast het saxofoonkwartet speelt hij in diverse kamermuziekensembles en is hij actief als orkestmusicus. Zo was hij jarenlang saxofonist van het Nationaal Jeugd Orkest. Ook is hij gastdocent aan de Academy of Music and Performing arts in Tilburg en geeft hij privé saxofoonles.

Over Michelle Powell

Michelle Powell is bekend vanwege haar dynamische en opwindende optredens. Ze verbindt zich met haar publiek op een persoonlijke en ontroerende manier. Ze ontving talrijke prijzen en is gelauwerd als winnares van Prix d’Europe, de Helene Roberge Competition (ARAM), de Canadian Music Competition, de Kiwanis Competition, de Shean Competition en de University of Alberta Concerto Competition. Zij trad op door heel Canada en eveneens in Nederland, Zwitserland, Duitsland, Kroatië, Spanje, Italië en Frankrijk. Ze speelt regelmatig als kamermuzikant en is recentelijk lid geweest van het Windara Piano Kwartet in Parijs. Daarnaast is ze pianiste in de zangstudio van Gemma Visser (Eijsden). Ze is de artistiek directrice van Opus 16 Concerten, in Limburg, Nederland.

Niek Starmans SCHUNCK Glaspaleis Heerlen

Niek Starmans SCHUNCK Glaspaleis Heerlen

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen