Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

David Bade meets Pink Peril Roller Derby

SCHUNCK Glaspaleis


23-11-2020 t/m 04-12-2020

Categorie: Beeldende kunst, Lopende expositie

Doelgroep: Volwassenen

David Bade Tekent Heerlen Onder De Tafel #7

Met steun van het BankGiro Loterij Fonds realiseert SCHUNCK de komende drie jaar samen met kunstenaar David Bade een serie bijzondere groepsontmoetingen en -portretten binnen het project David Bade tekent Heerlen onder de tafel. Voor deze serie maakt David geschilderde portretten die in de stadscollectie van Heerlen worden opgenomen en die de mensen van de stad vereeuwigt in de kunstcollectie.

Bade duikt vanaf het najaar van 2020 in de wereld van een zestal bijzondere groepen en clubs in het Heerlense. Zo traint hij straks wellicht mee met de voetbalclub RKSV Groene Ster en is het de wens om samen te werken met Mondriaan GGZ. De dames van Pink Peril Roller Derby bijten in november 2020 het spits af. In maart 2021 gaat Bade wederom interessante ontmoetingen aan met groepen uit Heerlen en zal hij in de openbare ruimte atelier houden, om onder de neus van het publiek aan de slag te gaan met nieuwe werken.

 

Badeklasse: SCHUNCK Art school

Nieuw is dat Bade dit keer actief aan de slag gaat met jong creatief talent. Hier is behoefte aan omdat Heerlen geen kunstacademie of ander hoger kunstonderwijs kent. In de werving ligt de nadruk op jongeren, maar talent van alle leeftijden is welkom! Een groep van ongeveer acht deelnemers wordt door David Bade persoonlijk begeleid. Daarbij nemen alle eerstejaars van de Maastricht Institute of Arts deel aan het project.

Wil je meedoen aan het talentontwikkelingstraject van David Bade? Meld je dan aan via [email protected].

 

 

 

David Bade in een eerder talentontwikkelingsproject in 2014

Meer over David Bade

David Bade (Willemstad (Curaçao), 1970) is een Nederlandse beeldhouwer, installatiekunstenaar, schilder en tekenaar. Hij studeerde van 1987 tot 1991 aan de lerarenopleiding van de Hogeschool Holland in Diemen en bezocht tot 1993 Ateliers ’63 in Haarlem. In 2006 richtte hij samen met Tirzo Martha het Instituto Buena Bista (IBB) op Curaçao op, waarvan beiden directeur zijn. Het IBB verzorgt een artist in residency programma, organiseert een groot aantal culturele projecten en biedt opleidingsmogelijkheden voor lokale kunstenaars.

Mede mogelijk gemaakt door:

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen