Onze vestigingen blijven gesloten tot 25 mei 2021.
Kijk op schunck.nl/corona voor de actuele status en specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

David Bade meets HFC dancestudio

SCHUNCK Glaspaleis
(Hal)

14-06-2021 t/m 26-06-2021

Categorie: Beeldende kunst, Lopende expositie

Doelgroep: Volwassenen

David Bade Tekent Heerlen Onder De Tafel #8

Met steun van het BankGiro Loterij Fonds realiseert SCHUNCK de komende drie jaar samen met kunstenaar David Bade een serie bijzondere groepsontmoetingen en -portretten binnen het project David Bade tekent Heerlen onder de tafel. Voor deze serie maakt David geschilderde portretten die in de stadscollectie van Heerlen worden opgenomen en die de mensen van de stad vereeuwigt in de kunstcollectie.

Bade duikt vanaf het najaar van 2020 in de wereld van een zestal bijzondere groepen en clubs in het Heerlense. Zo traint hij straks wellicht mee met de voetbalclub RKSV Groene Ster en is het de wens om samen te werken met Mondriaan GGZ. De dames van Pink Peril Roller Derby beten in november 2020 het spits af. Vanaf mei 2021 gaat Bade wederom interessante ontmoetingen aan, ditmaal met de dansers van dansstudio HFC, en zal hij in de openbare ruimte atelier houden, om onder de neus van het publiek aan de slag te gaan met nieuwe werken.

HFC Dancestudio

HFC (Heerlen Fucking City) staat voor een goede sfeer; relaxed maar waar ook hard getraind wordt. In onze studio willen wij een huiselijk sfeer creëren waar iedereen zich welkom voelt.

HFC is in Heerlen bekend door zijn breakdancers, die onder meer tijdens The Notorious IBE halsbrekende toeren uithalen. Dat niveau hoef je voor de danslessen van HFC niet te hebben. „De lessen zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde dansers en voor zowel kinderen als volwassenen” zegt Jop Vermeesch van HFC. „Elke dag komt er een andere dansstijl aan bod.”

Meer over David Bade

David Bade (Willemstad (Curaçao), 1970) is een Nederlandse beeldhouwer, installatiekunstenaar, schilder en tekenaar. Hij studeerde van 1987 tot 1991 aan de lerarenopleiding van de Hogeschool Holland in Diemen en bezocht tot 1993 Ateliers ’63 in Haarlem. In 2006 richtte hij samen met Tirzo Martha het Instituto Buena Bista (IBB) op Curaçao op, waarvan beiden directeur zijn. Het IBB verzorgt een artist in residency programma, organiseert een groot aantal culturele projecten en biedt opleidingsmogelijkheden voor lokale kunstenaars.

david bade tekent heerlen onder de tafel

David Bade en SCHUNCK hebben een levenslange samenwerking. Dit betekent dat Bade gedurende zijn leven met regel-maat terug keert naar Heerlen om uiteen-lopende Heerlenaren in telkens wisselende setting en omgeving op te tekenen. Deze werken worden toegevoegd aan de gemeentelijke collectie die door SCHUNCK wordt beheerd. Zo ontstaat een beeld-archief dat het DNA van Heerlen vastlegt. Lees meer over David Bade tekent Heerlen onder de tafel >>

Mede mogelijk gemaakt door:

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen