David Bade meets HFC crew

SCHUNCK Glaspaleis
(Hal)

14-06-2021 t/m 26-06-2021

Categorie: Beeldende kunst, Lopende expositie

Doelgroep: Volwassenen

David Bade Tekent Heerlen Onder De Tafel #8

Met steun van het BankGiro Loterij Fonds realiseert SCHUNCK de komende drie jaar samen met kunstenaar David Bade een serie bijzondere groepsontmoetingen en -portretten binnen het project David Bade tekent Heerlen onder de tafel. Voor deze serie maakt David geschilderde portretten die in de stadscollectie van Heerlen worden opgenomen en die de mensen van de stad vereeuwigt in de kunstcollectie.

Bade duikt vanaf het najaar van 2020 in de wereld van een zestal bijzondere groepen en clubs in het Heerlense. Zo traint hij straks wellicht mee met de voetbalclub RKSV Groene Ster en is het de wens om samen te werken met Mondriaan GGZ. De dames van Pink Peril Roller Derby beten in november 2020 het spits af. Vanaf mei 2021 gaat Bade wederom interessante ontmoetingen aan, ditmaal met de dansers van dansstudio HFC, en zal hij in de openbare ruimte atelier houden, om onder de neus van het publiek aan de slag te gaan met nieuwe werken.

HFC Crew

HFC (Heerlen Fucking City) crew is een breakdance crew uit Heerlen. Zij reizen door binnen en buitenland om deel te nemen aan competities. “Heel cool dat we samen met David in dit project mogen stappen om communities uit Heerlen meer zichtbaarheid te geven. Daarnaast hopen we dat hij onze gekkigheid en stunts kan waarderen, haha.” zegt Jop Vermeesch van HFC.

Meer over David Bade

David Bade (Willemstad (Curaçao), 1970) is een Nederlandse beeldhouwer, installatiekunstenaar, schilder en tekenaar. Hij studeerde van 1987 tot 1991 aan de lerarenopleiding van de Hogeschool Holland in Diemen en bezocht tot 1993 Ateliers ’63 in Haarlem. In 2006 richtte hij samen met Tirzo Martha het Instituto Buena Bista (IBB) op Curaçao op, waarvan beiden directeur zijn. Het IBB verzorgt een artist in residency programma, organiseert een groot aantal culturele projecten en biedt opleidingsmogelijkheden voor lokale kunstenaars.

david bade tekent heerlen onder de tafel

David Bade en SCHUNCK hebben een levenslange samenwerking. Dit betekent dat Bade gedurende zijn leven met regel-maat terug keert naar Heerlen om uiteen-lopende Heerlenaren in telkens wisselende setting en omgeving op te tekenen. Deze werken worden toegevoegd aan de gemeentelijke collectie die door SCHUNCK wordt beheerd. Zo ontstaat een beeld-archief dat het DNA van Heerlen vastlegt. Lees meer over David Bade tekent Heerlen onder de tafel >>

Mede mogelijk gemaakt door:

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen