Vanwege de maatregelen die SCHUNCK heeft genomen tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn onze diensten en activiteiten gedeeltelijk en onder bepaalde restricties geopend. Lees schunck.nl/corona voor alle actuele informatie.

David Bade tekent Heerlen onder de tafel - retourtje Amsterdam
22-12-2015 van 14:00 t/m 19:30

Categorie: Beeldende kunst

Kunstenaar David Bade schildert ter plekke unieke portretten van Amsterdamse Heerlenaren bij Framer Framed.

Op 22 december reist kunstenaar David Bade (Curaçao, 1970) een dag af naar Amsterdam met zijn mobiele atelier. Zijn komst vormt het sluitstuk van de tentoonstelling Koempels, t/m 6 december te bezichtigen bij Framer Framed. Dit programma kwam tot stand naar een initiatief en idee van Milena Mulders voor M2015 en curator Lene ter Haar, met ondersteuning van kunstinstelling SCHUNCK (Heerlen).

David Bade en SCHUNCK startten in 2013 een langdurige samenwerking waarbij Bade een intensieve dialoog met de stad Heerlen en haar inwoners aangaat. Met een totaal eigen stijl, ontwapenend en confronterend tegelijkertijd, legt hij al tekenend en schilderend de persoonlijkheid en verhalen van de Heerlenaren bloot. Zo ontstaat een beeldarchief voor de Gemeentelijke collectie dat het DNA van Heerlen vastlegt.

De vijfde, meest recente editie van David Bade Tekent Heerlen Onder De Tafel vond afgelopen september plaats op het centraal station in Heerlen, een gebied dat onderhevig is aan een grootschalige transformatie, om aldaar Heerlense expats vast te leggen. Op 22 december zal hij bij Framer Framed in Amsterdam present zijn met een ééndaags atelier. Ditmaal zal hij de Heerlense trek naar Amsterdam in beelden vatten: al converserend schildert hij ter plekke unieke portretten van (ex-)Heerlenaren, die naar Amsterdam zijn verhuisd.

David Bade #Amsterdam 2015

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen