Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

De Hoofdstraat, van 't Kruis tot aan 't kasteel

SCHUNCK bibliotheek Hoensbroek


05-02-2020 van 19:30 t/m 21:00

Entree: gratis

Categorie: Bibliotheek, Educatie

Doelgroep: Jongeren, Senioren, Volwassenen

Op woensdagavond 5 februari a.s. organiseert SCHUNCK Bibliotheek Hoensbroek in samenwerking met de Heemkundevereniging Hoensbroek een lezing over de Hoofdstraat en de ontwikkelingen in deze straat in de afgelopen 100 jaar met heel veel oude foto’s. De beelden worden aaneen gepraat door Hein Giesen.

Tot aan de jaren zestig van de vorige eeuw was de Hoofdstraat een drukke doorvoerstraat voor het verkeer richting Valkenburg en Maastricht met een levendige middenstand. Daarna is in die situatie veel veranderd en helaas niet altijd ten goede. De fotolezing is een bloemlezing uit de vele foto’s die ter beschikking waren voor de al in 2011 gepubliceerde boekuitgave ‘De Hoofdstraat, van ‘t Kruis tot ‘t kasteel’, maar die toen door plaatsgebrek niet gebruikt konden worden. Inmiddels is er een herdruk verschenen, waarin nog veel méér nieuwe foto’s zijn opgenomen, zoals de vele foto’s die pas na de eerste druk van het boek nog beschikbaar zijn gekomen.

 

 

De lezing vindt plaats in de bibliotheek aan de Hoofdstraat 27 in Hoensbroek, begint om 19.30 uur en u kunt binnenlopen vanaf 19.0 0 uur. Geen entree, vol = vol.

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen