Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

De robots komen

SCHUNCK Glaspaleis
(Bibliotheek +2)

07-11-2017 van 20:00 t/m 21:45

Entree: €5,00

Categorie: Bibliotheek

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Reserveer hier:

Sorry, maar dit formulier accepteert niet langer inzendingen.

Roddelen over robots bij SCHUNCK

Debat

In de jaren vijftig werd het voorspeld, nu wordt het werkelijkheid: robots worden net zo slim als de mens. En daarna? Nog slimmer… Moeten we ons zorgen maken?

Tijdens ‘De robots komen’ gaat socioloog Theo Ploeg in gesprek over dit onderwerp met Merel Noorman (professor aan de MU), Omar Munoz-Cremers (science fiction-schrijver) en met jou! Reserveer nu jouw plek in dit debat over de aankomende robotisering van de maatschappij in het kader van Nederland Leest.

 

Merel Noorman

Merel Noorman is techniek filosoof en momenteel als onderzoeker werkzaam bij de Universiteit Maastricht. Zij is gepromoveerd aan de Universiteit Maastricht op een onderzoek over het gebruik van vergelijkingen tussen mensen en technologie in de ontwikkeling van slimme computers. Daarna heeft zij zich in verschillende onderzoekprojecten in de V.S. en in Amsterdam verder verdiept in de ethische en sociale aspecten van complexe en slimme computersystemen.

Omar Muñoz Cremers

Omar Muñoz Cremers is onafhankelijk schrijver, socioloog en conceptualist. Hij schrijft op artikelen en verhalen op het snijvlak van Science Fiction, techno, nieuwe media, mode en voetbal. Hij schreef twee boeken: ‘De Toekomst Hervonden’ en ‘Kritische Massa’.

Theo Ploeg

Theo Ploeg is media- en designsocioloog. Hij onderzoekt media en design met zijn studio Hyperspace, designed zelf als medeoprichter van Buro Neue, geeft les bij iARTS en Maastricht Academy of Media, Design and Technology en is redacteur van DJ Broadcast en FRNFKRKT.

 

Nederland Leest

Het debat ‘De robots komen’ vindt plaats in het kader van de landelijke bibliotheekcampagne Nederland Leest.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen