depARTment STORE - 75 jaar beeldende kunst in Heerlen

SCHUNCK Glaspaleis
(Museumzaal (-1))

13-10-2019 t/m 15-03-2020

Entree: €6,50

Categorie: Beeldende kunst

Doelgroep: Volwassenen

Koop ticket

Tijdens de tentoonstelling depARTment STORE wordt de oude functie van SCHUNCK als warenhuis gecombineerd met de bijzondere collectie.

Deze collectietentoonstelling toont een dwarsdoorsnede van 75 jaar verzamelen. Ingedeeld in vier thema’s rondom kunsthistorische genres toont zij ensembles van kunstwerken die sinds de jaren ’50 zijn aangekocht.

Verwijzend naar de geschiedenis van het Glaspaleis als voormalig warenhuis wordt een reeks van ‘multiples’ verkocht. Deze zijn speciaal voor SCHUNCK gemaakt door een selectie van collectiekunstenaars. De multiples worden vervaardigd in een oplage van 25 stuks, waarvan één wordt toegevoegd aan de collectie.

Als onderdeel van de tentoonstelling tovert Christie van der Haak de buitenvitrine van SCHUNCK om in een visueel overweldigende installatie die bestaat uit van der Haak’s kenmerkende felgekleurde patronen, schilderijen en wandkleden.

De presentatie vindt plaats in een winkelconcept waarin de bezoeker niet alleen kan kijken, maar ook voor deze gelegenheid speciaal gemaakte multiples (kunstwerken in oplage) kan kopen. Voor de tentoonstellingsvormgeving werkt SCHUNCK met interieurontwerper Maurice Mentjens.

met werk van (o.a.)

Karel Appel, Armando, Maria Barnas, Eugene Brands, Hadassah Emmerich, Romy Finke, Daan van Golden, Christie van der Haak, Aad de Haas, JCJ Vanderheyden, Ger Lataster, Lotte van Lieshout, Rik Meijers, Tanja Ritterbex, Clary Stolte, Johan Tahon, Ina van Zyl.

multiples door

Speciaal voor SCHUNCK maakten 10 collectiekunstenaars een multiple – speciaal werk in oplage van 25 stuks – die verkocht  worden in de concept store van depARTment STORE. Één excemplaar van elke multiple wordt in de SCHUNCK commectie opgenomen, de overige 24 worden te koop aangeboden. Klik links op de brochure om deze multiples te bekijken.

Deelnemende kunstenaars:
Maria Barnas;
Romy Finke;
Christie van der Haak;
Thomas Raat;
Tanja Ritterbex;
Marjolein Rothman;
Charlotte Schleiffert;
Clary Stolte;
Han Schuil;
Marjolein Rothman;
Esther Tielemans.

opening

depARTment Store – 75 jaar beeldende kunst in Heerlen zal op 12 oktober om 17:00 uur  2019 openen samen met de tentoonstellingen Christie van der Haak – Knisper knasper knoesperGeorge Korsmit – Homage to the Soul en U bevindt zich hier – de geschiedenis van het Glaspaleis.

Voor meer informatie rondom het programma, kijk hier >>

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen