Dreaming Out Loud – Yves Dupont

SCHUNCK Glaspaleis, Werk- en studeerplekken (+1)


18-06-2021 t/m 05-09-2021

Categorie: Architectuur

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Op 18 juni 2021 gaat de nieuwe kabinettenreeks ‘Dreaming Out Loud’ in het SCHUNCK Glaspaleis van start. Deze reeks richt zich op jonge ontwerpers en kunstenaars die nog nauwelijks een podium hebben in Limburg en de Euregio. Tweejaarlijks wordt een afgestudeerd/studerend talent uit de tri-nationale regio uitgenodigd om binnen de disciplines Architectuur, Beeldende Kunst, Vormgeving en crossovers een kabinet-presentatie samen te stellen en zich aan het publiek te presenteren.

Yves Dupont

Yves Dupont, afkomstig uit België en winnaar van de Euregionale Architectuurprijs 2018, zal de start maken van deze reeks. Zijn afstudeerproject ‘VAK-huis a house for craftmanship in Limburg’ richt zich op het bevorderen van lokale ambacht, vakmanschap en duurzaam ontwerp binnen een steeds generieker wordende architectuur ten gevolge van kapitalisme en globalisatie. Een interessant ontwerp dat lokale bedrijven, ambachtslieden en studenten een plek biedt om te ontmoeten, te werken en te leren en bovendien aanzet tot het bevragen van klimaatproblematiek en exploitatie binnen de huidige maakindustrie.

Het kabinet wordt geopend in het kader van de Dag van de Jonge Ontwerper en wordt ruim twee maanden getoond op de +1 in het Glaspaleis.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen