Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Who cares toont de wijk van de toekomst

SCHUNCK Glaspaleis
((+1 Hotspot))

07-12-2018 t/m 06-01-2019

Entree: gratis

Categorie: Architectuur

Doelgroep: Volwassenen

Deze rondreizende tentoonstelling toont de resultaten van de ontwerpprijsvraag voor nieuwe vormen van wonen, zorg en ondersteuning, geïnitieerd door de Rijksbouwmeester.

Rijksbouwmeester Floris Alkemade startte in 2017 het initiatief voor de ontwerpprijsvraag WHO CARES. Voor deze prijsvraag werden ontwerpers, zorgprofessionals en innovatieve doeners en denkers opgeroepen om gezamenlijk hun idee voor toekomstbestendige wijken te verbeelden. De prijsvraag leverde een rijke oogst aan ontwerpen op.

Aanleiding voor de prijsvraag is de enorme opgave waar Nederland voor staat op het gebied van de ouderenzorg. Nu al zijn er 1,3 miljoen 75-plussers, maar in 2030 zijn dat er 2,1 miljoen. Dat betekent veel voor de manier waarop we de zorg inrichten, maar ook voor de vormgeving van de openbare ruimte en de woningvoorraad in Nederland.

Twintig teams hebben de afgelopen maanden hun ideeën uitgewerkt voor toekomstbestendige woonwijken in Rotterdam, Almere, Groningen en Sittard-Geleen. De jury benoemde voor iedere wijk een winnaar en een runner up. Er werden 2 eervolle vermeldingen toegekend aan plannen uit Sittard-Geleen en 2 winnaars benoemd voor Almere.
Recentelijk is besloten om een vervolg te geven aan deze ontwerpprijsvraag zodat de plannen ook echt gerealiseerd kunnen worden. Zo kunnen bijvoorbeeld nieuwe vormen van hofjeswoningen en kleinschalige koffietentjes in de wijk ontstaan om ontmoeting tussen mensen te stimuleren.

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen