Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

3 Tage in Quiberon

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


03-11-2018 van 20:00 t/m 22:15
26-11-2018 van 20:00 t/m 22:15
01-12-2018 van 20:00 t/m 22:15

Entree: €8,00

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Kinderen, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

3 Tage in Quiberon

Duitsland, 2018 / 115 minuten
Alle leeftijden
Regie: Emily Atef
Met: Marie Bäumer, Birgit Minichmayr, Charly Hübner
Ondertitel: Nederlands

★★★★☆ VPRO Cinema“‘Een biecht over manipulatie, spontaniteit, kwetsbaarheid en exploitatie'”
★★★★☆ NRC“De film is meer dan een reconstructie”

1981, Quiberon, een plaatsje aan de Bretonse kust. Hilde Fritsch komt haar oude vriendin bezoeken die zich heeft teruggetrokken in een kuurhotel. Deze vriendin is de wereldberoemde actrice Romy Schneider (weergaloos vertolkt door Marie Bäumer, die verbluffend veel op Romy lijkt), maar samen zien ze eruit als twee gewone vrouwen die blij zijn elkaar weer te zien. Maar al snel wordt duidelijk dat de actrice Hildes steun nodig heeft bij het kunnen bevechten van haar demonen.

Kort daarna arriveren de jonge journalist Michael Jürgs en Romys oude vriend, de fotograaf Robert Lebeck, om haar te interviewen voor het Duitse magazine STERN. Direct begint het kat-en-muisspel tussen de fragiele diva en de ambitieuze journalist. Terwijl de twee de meest innerlijke gevoelens van deze fascinerende vrouw in tekst en beeld voor hun lezers proberen te vangen, probeert Hilde haar vriendin te beschermen.

Er volgen drie dagen en nachten vol wederzijdse manipulatie, tederheid en emoties. Romy is nog nooit zo kwetsbaar geweest. Heeft ze hierna de kracht gevonden om opnieuw te beginnen? Iets waar ze wanhopig naar verlangt. (M.E.B.)

Tickets via de site van  Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen