Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

After the Storm

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


01-06-2017 van 20:00 t/m 22:00
02-06-2017 van 20:00 t/m 22:00

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

After the Storm

Japan, 2016 / 118 minuten
Regie: Hirokazu Koreeda
Met: Hiroshi Abe, Kirin Kiki, Sosuke Ikumatsu, 

    

★★★★ Volkskrant – “Aan de details voel je dat de Japanse regisseur onvoorwaardelijk van zijn personages houdt.
★★★★ VPRO Cinema -“Fijn familiedrama
★★★★ NRC – ”Kalme, fatalistische meditatie

Ryoto, een schrijver die al jaren niets meer op papier krijgt, is niet wie hij had willen worden. Dit gegeven loopt als een rode draad door After the Storm. Hij verdient te weinig om aan de alimentatieplicht voor zijn elfjarige zoon te voldoen en zijn prachtige ex-vrouw dreigt zijn zoon om die reden bij hem weg te houden.

Ryoto bezoekt zijn moeder die na het overlijden van haar man in haar kleine appartementje is achtergebleven. Hij zoekt naar herinneringen. Zijn moeder, de humoristische noot in de film, schijnt haar leven weer opgepakt te hebben. Door toeval, en een beetje hulp, worden moeder en zoon, ex-vrouw en de elfjarige Shingo gedwongen een nacht in oma’s krappe appartement door te brengen. De zoveelste tyfoon raast over Japan. Vader en zoon sluipen midden in de nacht naar buiten om te schuilen onder de glijbaan. “Ben je geworden wie je wilde zijn?” vraagt Shingo. 

Koreeda laat net als in zijn eerdere films de pijn, maar ook de liefde die mensen elkaar geven op poëtische manieren zien. Soms een steelse blik, soms een terloopse opmerking, precies getimed. De melancholie als gevolg van hoe we elkaar emotioneel verwonden en helen, maakt dat Koreeda’s films zo raken. 

Tickets via website Filmhuis

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen