Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Anna’s War

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


03-05-2019 van 20:00 t/m 21:30
04-05-2019 van 20:00 t/m 21:30
05-05-2019 van 20:00 t/m 21:30

Entree: €8,00

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Senioren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Anna’s War

Russische Republiek, 2018 / 75 minuten
Regie: Aleksey Fedorchenko
Met: Marta Kozlova, Ilya Belov, Sergey Fedorov, Konstantin Itunin e.a.

De Protagonisten – “Eigenlijk moet je Anna’s War gewoon gaan zien, want na Son of Saul een paar jaar geleden, hakt deze pure oorlogsfilm er ook wel even in.
Filmuforia – “Anna’s War doet denken aan Het Dagboek van Anne Frank en Tarkovsky’s De Jeugd van Ivan.
De Filmrecensent – “Anna’s War is een intiem en persoonlijk verhaal dat verteld wordt voor miljoenen anderen.

Vertoning in het kader van 4 en 5 mei. Zonder pauze.

Oekraïne, 1941. Een Joods meisje komt tot bewustzijn onder een zwarte laag aarde. Close-ups van melkwitte lichaamsdelen verraden dat ze in een massagraf ligt. In al hun gruwelijkheid zijn de beelden van een grote schoonheid.

Ingetogen en empathisch vertelt regisseur Aleksei Fedorchenko het waargebeurde verhaal van de zesjarige Anna, die vanuit haar schuilplaats in een door de nazi’s overgenomen gebouw de oorlog aan zich voorbij ziet trekken. De waakhond op het erf maakt haar tot gevangene; het gevaar ontdekt te worden ligt voortdurend op de loer.

Haar vindingrijkheid, de kleinigheden die de naar verloop van tijd wisselende bezoekers achterlaten en de schatten die ze in de aangrenzende ruimtes vindt, evenals de herinneringen aan haar familie en opvoeding, helpen haar te overleven en leveren tegelijk enkele absurdistische, theatrale momenten op.

Deze ode aan de veerkracht en vindingrijkheid van een kind wordt volledig gedragen door de fenomenale kindactrice Marta Kozlova.

De Russische filmmaker Aleksey Fedorchenko (1966) begon zijn carrière als regisseur van korte documentaires. Zijn First on the Moon (2005) wordt beschouwd als de eerste Russische mockumentary en won in Venetië de Orizzonti Award. Ook Fedorchenko’s kritische speelfilms (Silent Souls uit 2010 en Angels of Revolution uit 2014) zijn veelvuldig genomineerd en bekroond in internationale filmfestivals. (M.E.B.)

Awards: Sakhalin International Film Festival 2018: Beste Regie; Sochi Open Russian Film Festival 2018: Special Jury Prize for Marta Kozlova

Tickets via de site van Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen