Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Aquarius

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


19-10-2017 van 20:00 t/m 22:30
20-10-2017 van 14:00 t/m 16:30
21-10-2017 van 20:00 t/m 22:30

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Aquarius

Brazilië, Frankrijk, 2016 / 146 minuten

Regie: Kleber Mendonça Filho

Met: Sonia Braga, Zoraide Coleto, Maeve Jinkings e.a.

   

★★★★ Volkskrant –  “Het sociale commentaar op de Braziliaanse maatschappij zit verstopt in een prachtig, intens familiedrama…”

Clara, weduwe en muziekcriticus, heeft een prachtige woning waarin haar kinderen zijn opgegroeid en die haar heel dierbaar is. Het appartementencomplex “Aquarius”, waar deze woning deel van uitmaakt, moet echter worden gesloopt om plaats te maken voor een nieuwbouwproject van een projectontwikkelaar.

Clara, een krachtige vrouw van midden zestig, wil echter niet wijken: ze accepteert geen vergoeding, zelfs wanneer al haar buren al zijn verhuisd. Dit brengt haar in groot conflict met het bedrijf.

De regisseur heeft een bijzondere interesse in hoe mensen wonen, hoe steden veranderen en hoe onze leefomgeving bepaalt wie en hoe we zijn. Hij laat subtiel zien waar de Braziliaanse maatschappij barsten vertoont: ongebreideld kapitalisme maakt veel kapot – maar er is meer aan de hand. Corruptie en ongelijkheid lijken de norm. Hoewel er ook op Clara het een en ander valt aan te merken, is zij onbetwist de heldin van het verhaal. Mendonca maakt een geweldig portret van deze fenomenaal gespeelde, eigenzinnige vrouw. (K.H.)

Tickets via de website van het Filmhuis

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen