Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Filmhuis - Architectuurfilmdag 2017

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


09-04-2017 van 11:30 t/m 15:45

Categorie: Architectuur, Film

Doelgroep: Jongeren, Senioren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel - Vrienden van Schunck vertonen:

speciaal film/lunch programma zo 9 april van 11:30-15:45u

 

Citizen Jane: Battle for the City

poste_sm_citizen_borderaanvang: 11:30u

Verenigde Staten, 2016 / 92 minuten
Regie: Matt Tyrnauer
Met: Thomas Campanella, Mindy Fullilove, Alexander Garvin, e.a.

Deze inspirerende documentaire vertelt het verhaal van de Amerikaans-Canadese legendarische schrijfster en stadsactiviste Jane Jacobs en haar strijd om de historische NYC-wijken te redden van de draconische herontwikkelingsplannen van de meedogenloze makelaar Robert Moses in de jaren 1960.

Zij leefde van 1916-2006 en bracht een revolutie teweeg op het gebied van stadsplanning na het uitbrengen van haar boek ‘Death and Life of Great American Cities’ (1961). Zij bekeek de stad niet vanuit een stedenbouwkundig model maar vanuit de alledaagse observatie. Zij nam de mens als maat. Het plannen van grootschalige stadswijken van bovenaf met functiescheiding – het scheiden van wonen, werken en recreëren – was Jacobs’ nachtmerrie. Volgens haar moet een stad of straat juist diversiteit – een combinatie van functies – bezitten om een levend organisme te zijn.
Dit alles bracht haar regelmatig in conflict met Robert Moses en diens ideeën over de moderne stad, waar oude buurten door eenvormige woontorens werden vervangen en snelwegen dwars door woonbuurten werden gepland. De film is samengesteld uit een schat aan beeldmateriaal van de jaren twintig tot nu en interviews met tijdgenoten en deskundigen, en geeft zo een breed overzicht van dilemma’s en mogelijkheden in de moderne stad.

Koop E-ticket op de website van het filmhuis 

L’Infinita Fabbrica del Duomo

poste_sm_duomo_borderaanvang: 14:30u
Italië, 2015 / 74 minuten

Regie: Massimo D’Anolfi en Martina Parenti

Deze documentaire film vertelt het verhaal van de geboorte en het voortdurende onderhoud van de kathedraal van Milaan door de eeuwen heen en is de eerste van een kwartet genaamd “Spira Mirabilis” waarin het concept van onsterfelijkheid door de elementen van de natuur adressen. In dit geval is het element aarde.

Steenhouwers, metselaars, timmerlieden, smeden, elektriciens, schrijnwerkers, restaurateurs en goudsmeden: de buitengewone, nooit eindigende saga van de bouw van de Dom van Milaan, wordt geportretteerd in het licht van de heiligheid van een gebouw dat door tijden, ritmes, kalenders en aspiraties de arbeid overstijgt van mannen en vrouwen. 
In 1386 werden de eerste marmeren blokken gewonnen en vervolgens gebruikt voor de bouw van de gewenste kathedraal, de Dom van Milaan. Sindsdien wordt het monument voortdurend gerestaureerd en grotendeels herbouwd in zijn geheel dankzij het werk van een schare weldoeners en ambachtslieden. Het werk aan de dom is nooit ten einde.

Koop een ticket op de website van het filmhuis

Deze films maken deel uit van de Architectuurfilmdag 2017 georganiseerd door de Vrienden van Schunck*
De films zijn los te bezoeken en te koop (€ 7,50)

Programma:
11.30 – 13.15 uur: Citizen Jane: Battle for the City (Inleiding door Ton van Mastrigt, voorzitter van de Vrienden van SCHUNCKarchitectuur)

13.15 – 14.30 uur: Lunch in Mijn-Streek 

14.30 – 15.45 uur: 
L’infinita fabbrica del Duomo

Lunch, apart te bestellen:
13.15 – 14.30 uur: Lunchplankje bij Brasserie MijnStreek: 
Bruin en wit boerenbrood, 4 soorten beleg, rundvleeskroketje en kleine zuurkoolsoep. Geserveerd met een glas appel- of perensap en een kop koffie of thee na, voor de speciale prijs van € 10,00 p.p.

Gasten dienen voor deze lunch zelf te reserveren o.v.v. “Filmdag-lunch”. 
Indien gasten géén gebruik willen maken van bovenstaand aanbod is het ook mogelijk om a la carte te lunchen.
Voor beide opties geldt dat dit mogelijk is op basis van beschikbaarheid, 
reserveren bij Mijn Streek

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen