Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Bankier van het Verzet

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


03-05-2018 van 20:00 t/m 22:30
04-05-2018 van 20:00 t/m 22:30
05-05-2018 van 20:00 t/m 22:30

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Kinderen, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Bankier van het Verzet

Nederland, 2017 / 123 minuten
Regie: Joram Lürsen
Met: Barry Atsma, Jacob Derwig, Pierre Bokma

In het kader van 4 en 5 mei.

 

 

Joram Lürsen (Het Verlangen, Publieke Werken, Alles is Liefde) verfilmt met Bankier van het Verzet het waargebeurd verhaal over dé onbekende verzetsheld uit de Tweede Wereldoorlog: Walraven van Hall. Met de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis maakte hij tientallen miljoenen guldens buit om zo het verzet te financieren.

Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van de bankiers van het verzet. (Dutch Filmworks)

Tickets via de site van  Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen