Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Beast

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


07-09-2018 van 20:00 t/m 22:00
08-09-2018 van 20:00 t/m 22:00
13-09-2018 van 20:00 t/m 22:00

Entree: €8,00

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont: Beast, een film van tegenstellingen. Uiteraard vanwege het klassenverschil, maar ook door de setting.

Beast

Groot-Brittannië, 2018 / 107 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaar – Geweld – Angst – Grof taalgebruik – Drugs- en/of alcoholmisbruik – Seks
Regie: Michael Pearce
Met: Geraldine James, Johnny Flynn, Jessie Buckley e.a.
Ondertitel: Nederlands

Haar vader heeft dementie en haar moeder is dominant en manipulatief. Moll wordt er constant aan herinnerd dat ze minder waard is dan haar broer en zus. Het eiland wordt al een aantal jaren geteisterd door een onbekende seriemoordenaar die al meerdere jonge meisjes heeft vermoord. Ondanks deze spanning doen de eilandbewoners alsof er niks aan de hand is. Op een dag komt Moll de mysterieuze en vrijgevochten Pascal tegen en wordt gelijk onweerstaanbaar tot hem aangetrokken. Gaandeweg wordt duidelijke dat beiden worstelen met een geheim uit een getroebleerd verleden, iets wat hun band nog intenser maakt. Zelfs als Pascal verdacht wordt van de moorden op het eiland, blijft Moll onwrikbaar achter hem staan. Dat roept de vraag op wie hier de dader is en wie het slachtoffer

Beast is het sterke debuut van Britse regisseur Michael Pearce. Deze cinematografisch wonderschone psychologische thriller speelt zich af op het eiland waar Pearce zelf geboren is (Jersey). Hoofdrolspelers Jessie Buckley en Johnny Flynn debuteren hier als speelfilmacteurs, een samenspel dat keer op keer verrast. Door de ruige omgeving heeft zelfs het meest idyllische moment een dreigende ondertoon.

Beast is een film van tegenstellingen. Uiteraard vanwege het klassenverschil, maar ook door de setting. Het ruige landschap contrasteert fel met de strakke interieurs van Molls leefomgeving. Pearce zelf omschrijft zijn speelfilmdebuut als een film waarin sprookjeselementen doorklinken: een meisje komt in de bossen een man tegen die zowel de prins op het witte paard zou kunnen zijn als de grote boze wolf. Een sprookje met een onverwachte wending, want ook het meisje blijkt duistere kanten te bezitten. (M.E.B.)

Festivals:
Toronto International Film Festival 2017 Nominatie Platform Prize
London Film Festival 2017 Nominatie Sutherland Award (First Feature Competition)
International Rotterdam Film Festival 2018 Selectie

Tickets via de site van  Filmhuis De Spiegel

 

 

 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen