Until the Birds return

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


29-01-2018 van 20:00 t/m 22:10

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Senioren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Until the Birds return

Algerije, Duitsland, Frankrijk, 2017 / 113 minuten
Regie: Karim Moussaoui
Met: Mohamed Djouhri, Sonia Mekkiou, Mehdi Ramdani e.a.

 

 

★★★★ De Volkskrant – “Met Until the birds return werpt Karim Moussaoui een mooie, liefdevolle blik op Algerije. De eenvoudige verhalen zelf zijn boeiend, mooi gespeeld ook, en bieden een gelaagde blik op de Algerijnse samenleving.”
★★★★ Het Parool – “Regisseur Karim Moussaoui springt in Until The Birds Return met gemak van verhaal naar verhaal. Thema’s als de koloniale overheersing, de Arabische lente en de burgeroorlog in Algerije worden moeiteloos verweven in drie verhaallijnen.

Vijftien jaar na de burgeroorlog begint de Algerijnse samenleving zich voorzichtig te realiseren dat de oude overlevingsstrategieën van ontkenning, afzijdigheid en conformisme uiteindelijk vooral stilstand opleveren. In drie verhalen schetst debutant Karim Moussaoui een innemend, waarachtig beeld van het moderne Algerije, dat de erfenis van het verleden nog niet achter zich heeft gelaten. Een projectontwikkelaar wordt geconfronteerd met zijn eigen bangigheid, die misschien wel meer van zijn levenskeuzes heeft bepaald dan hij zelf wil toegeven. In de volgende verhaallijn broeit er van alles tussen een aanstaande bruid en een oude geliefde die haar en haar familie naar de provincie rijdt waar zij zal trouwen. In het laatste onderdeel wordt een arts herinnerd aan een donkere episode uit zijn verleden.

De film was onderdeel van het filmfestival Un Certain Regard in Cannes, waar de film lovende kritieken heeft ontvangen.

Tickets via de site van  Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen