Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

On Body and Soul

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


15-02-2018 van 20:00 t/m 22:20
16-02-2018 van 20:00 t/m 22:20
17-02-2018 van 20:00 t/m 22:20

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

On Body and Soul

Hongarije, 2017 / 116 minuten
Regie: Ildikó Enyedi
Met: Morcsányi Géza, Alexandra Borbély, Zoltán Schneider e.a.
Winnaar van de Gouden Beer van Berlijn

★★★★ Volkskrant – “…delicaat liefdesverhaal…intieme sfeer…gevoelig camerawerk en de fraai terughoudende acteerprestaties… even eigenzinnig als overtuigend verhaal
★★★★ NRC – “…betoverend…beroert hart en hoofd…mooi…zeldzame film waarbij je het gevoel krijgt dat alles klopt, en dat alles elkaar versterkt…geknipt voor hun rollen…klasse
★★★★ De Filmkrant – “terechte winnaar van de Berlijnse Gouden Beer…betoverend…bijzonder…overtuigend…diep menselijke fabel… ontroerend, en ook verfrissend, inventief en origineel

Een melancholisch-komische vertelling over de aarzelende liefde tussen twee verlegen medewerkers van een slachthuis.

In de openingsscène komen twee herten bij elkaar in een besneeuwd landschap. De beelden hebben iets idyllisch, alsof alle schoonheid van de wereld is samengeperst in die eerste paar frames.

Toch zijn het niet alleen idyllische beelden. Enyedi filmde de dagelijkse werkelijkheid in een slachthuis. Het moment van het doden van de dieren krijg je niet te zien, maar de kijker wordt ook niet gespaard. In de loop van de film wordt de toon steeds gerieflijker en liever.

De vrouw die als nieuwkomer verantwoordelijk is voor de kwaliteitscontrole in het slachthuis ontwikkelt een bijzondere band met de financieel directeur. Als blijkt dat ze beiden elke nacht dezelfde droom hebben, komen ze nader tot elkaar. Dromen en werkelijkheid, wreedheid en schoonheid vloeien in elkaar over. Enyedi wil daarmee zeggen dat ze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het een kan niet zonder het ander, net als bij onvoorwaardelijke liefde. Ze laat zien dat het leven een beproeving is, maar dat wij allemaal het vermogen in ons dragen om deze test zo goed mogelijk af te leggen.

De film sleepte in Berlijn de Gouden Beer in de wacht, maar ontving daar ook nog prijzen van de internationale filmpers en de oecumenische jury. Dus best een grote kans dat daar straks nog een Oscar bij komt.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen