Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Broeders

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


23-03-2018 van 20:00 t/m 21:45

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Broeders

Nederland, 2017 / 120 minuten
Regie: Mark Handels (Barbara) Guido Coppis (Stille Storm)
Met: aanwezigheid van cast en crew van beide films.
Vertoning in het kader van het Euregion Film Festival 2018

 

In de aangrijpende film Broeders reizen Hassan en Mourad af naar Syrië om hun vermiste broer Yasin te zoeken. Yasin heeft als vrijwilliger in een vluchtelingenkamp in Jordanië gewerkt. Terwijl ze het spoor van Yasin proberen te volgen door Jordanië en Syrië, raken de twee broers ongewild betrokken bij het Syrische conflict. Zal dit de broers, ondanks de confrontatie met de gruwelijkheden van de oorlog, dichter bij elkaar brengen en het uiteengevallen gezin worden herenigd, of heeft de oorlog ook in deze familierelatie onherstelbare wonden geslagen?

De regie van de film is in handen van de veelgeprezen regisseur Hanro Smitsman. Hij won onder andere de Gouden Beer voor beste korte film voor Raak (2006) op het filmfestival van Berlijn en de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek voor Schemer (2010) op het Nederlands Film Festival.

De regisseur: “Met Broeders wil ik laten zien dat niet alle keuzes die mensen maken per definitie ideologisch gemotiveerd zijn. De film maakt je bewust van de persoonlijke achtergronden van gedrag, maakt keuzes begrijpelijk en biedt daarmee tegenwicht aan al te gemakkelijke oordelen over mensen; evenzeer over een Syriëstrijder. Afhankelijk van de omstandigheden kunnen daders slachtoffers worden en andersom”.

 

 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen