Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Cartas da Guerra

SCHUNCK Glaspaleis
(Filmzaal +5)

25-05-2017 van 20:00 t/m 21:45
26-05-2017 van 20:00 t/m 21:45

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Portugal, 2016, 105 minuten

Regie: Ivo M. Ferreira

Met: Miguel Nunes en Margarida Vila-Nova, Pedro Ferreira, e.a.

Kijkwijzer: vanaf 12, angst, geweld

★★★★ Volkskrant: Gruwelijke schoonheid is grootste kracht van Cartas da Guerra

★★★★ Film Vandaag: Hypnotiserende ervaring

Een man aan het front schrijft zijn geliefde, hij walgt van het leger en droomt van haar begerenswaardige lichaam. Hij omschrijft de eenzaamheid en de verpletterende verveling. De jonge dokter Antonio Lobo Antunes is de hoofdpersoon, wiens brieven in 2005 werden uitgegeven. Ze werden geschreven tijdens de koloniale oorlog in Angola, begin jaren zeventig. De regisseur laat ze voorlezen, meestal door een vrouw, in prachtig Portugees, en wisselt dit af met kleine gespeelde scènes met Miguel Nunes als de jonge schrijver Antonio.

De film houdt zich niet bezig met het politieke aspect van de oorlog en kennis van de voorgeschiedenis van Angola is niet vereist. De brieven zijn vóór alles liefdesbrieven, zo mooi dat ieder ze zou willen ontvangen: teder en gevoelig. De brieven waren nooit bedoeld om gepubliceerd te worden; toch heeft de ontvanger daartoe toestemming gegeven, ná haar overlijden. (K.H.)

Reserveren via de website van Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen