Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Ceres

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


23-03-2019 van 20:15 t/m 21:45

Entree: €8,00

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Kinderen, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Ceres

België/Nederland, 2018 / 73 minuten
Regie: Janet van den Brand
Met: na de voorstelling een Q&A met regisseur Janet van den Brand en cameraman Timothy Wennekes
Ondertitel: Nederlands – Zonder pauze.

Voorstelling in het kader van het Euregion Film Festival.

Een loflied op het boerenleven. Ceres is de godin van de landbouw. Janet van den Brand maakte een ontroerend intieme documentaire over vier kinderen die opgroeien op het Zeeuwse platteland. Zelf groeide ze ook op op het Zeeuwse platteland. Ze heeft de vier kinderen anderhalf jaar gevolgd, om aan elkaar te wennen en om ze op hun gemak te stellen.

De kinderen staan heel dicht bij de natuur, ze gaan er helemaal in op. Ze dromen ervan om de boerderij over te nemen en je ziet hoe ze daaraan werken, hoe ze bezig zijn met die droom. Het boerenbedrijf gaat over van generatie op generatie, de kinderen lopen over het land waar hun voorvaderen ook liepen.

Over de opeenvolging van de seizoenen, leven en dood, zaaien en oogsten, dromen en realiteit, de roep van de natuur en de verlokkingen van het moderne leven. Van al deze elementen maakte van den Brand een bedwelmende cocktail. Ze maakte poëzie over het alledaagse.

Tickets via de site van Filmhuis De Spiegel

 

 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen