Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

City of Ghosts

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


11-12-2017 van 20:00 t/m 21:40

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

City of Ghosts

Verenigde Staten, 2017 / 90 minuten
Regie: Matthew Heineman
Zonder pauze | Na de voorstelling is er een nabespreking met Mirjam Kemp van Vluchtelingenwerk Nederland

★★★★ Volkskrant – “In deze huiveringwekkende documentaire zie je hoe leraren en a-politieke feestbeesten transformeren tot verzetsstrijders
★★★★★ NRC – “Zoveel meer dan activistische film

Nadat hun land in 2014 was overgenomen door IS nam een aantal anonieme Syrische activisten de strijdbijl op. We volgen een groepje moedige burgers dat als journalisten aan de slag gaat in de strijd tegen de propaganda en allerlei verkeerde informatie die door IS verspreid wordt. Ze leven ondergedoken, steeds op de vlucht en riskeren hun leven voor het verzet tegen de grootste terroristische organisatie van het moment.

Een zeer aangrijpende, pakkende en onvergetelijke documentaire die een nieuw perspectief biedt op het conflict in Syrië. Actiegroep ‘Raqqa is Being Slaughtered Silently‘ (RBSS) is een burgerinitiatief van gewone jongemannen die actief werden in de mediaoorlog nadat hun Syrische thuisstad Raqqa door IS werd uitgeroepen tot hoofdstad van het kalifaat en veranderde in een spookstad. Met gevaar voor eigen leven en met verborgen videocamera’s of smartphones leggen ze de misdaden van IS vast om te delen op sociale media.

Aziz, Mohamad en Hamoud, leden van de actiegroep RBSS staan op de dodenlijst van IS vanwege hun nieuwsberichtgeving online over de terreurgroep. Als IS de leden zelf niet kan opsporen, pakt IS wel familieleden op om ze te executeren. Zo zagen twee activisten op video hoe hun eigen vader door IS werd vermoord.

Heineman toont in deze film op interessante wijze aan hoe online media een cruciale rol spelen in hedendaagse conflicten.

Tickets via de site van  Filmhuis De Spiegel

 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen