Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Cold Case Hammarskjöld

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


02-09-2019 van 20:00 t/m 22:30

Entree: €8,00

Categorie: Film

Doelgroep: Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Cold Case Hammarskjöld

Denemarken/Noorwegen/Zweden, 2019 / 128 minuten
Regie: Mads Brügger
Met: Fons Feyaerts, Mads Brügger, Richard Goldstone e.a.

★★★★★ Filmtotaal“Unieke documentaire”
★★★★☆ VPRO Cinema“Wonderlijke, alarmerende docu”

Op 18 september 1961 kwam Dag Hammarskjöld – destijds secretaris-generaal van de Verenigde Naties – om bij een vliegtuigcrash in toenmalig Rhodesië. De Zweed was onderweg om een wapenstilstand tussen de democratische republiek Congo en het van Congo afgescheiden Katanga in goede banen te leiden.
Hammarskjöld was als idealistische diplomaat een warm pleitbezorger van democratisch zelfbestuur in postkoloniaal Afrika. Dat streven werd hem fataal. Na zijn dood werd er naarstig gespeculeerd: was dit een zorgvuldig gecalculeerde moordaanslag? Uitgevoerd door westerse mogendheden met kwade intenties?

Brügger onderzoekt de dood van Dag Hammarskjöld. Was het moord? En door wie werd die dan gepleegd? En waarom? Hij ontdekt daar een post-koloniale doofpot. Opnieuw legt hij de gruwelijke westerse inmenging in Afrika bloot. Door hard te werken en obstakels te overwinnen weet hij veel te ontrafelen. Hij experimenteert met het genre en hij heeft flarden van de documentaire geanimeerd, voor de situaties waar geen beelden van bestaan.

Een spannende en experimentele zoektocht met een bizarre uitkomst.

Bijzonderheden
In het kader van Cultura Nova 2019.

Tickets via de site van Filmhuis De Spiegel

 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen