SCHUNCK heropent – onder voorbehoud – vanaf 19 mei. Leerlingen muziek & dans zijn dan weer welkom. De bibliotheek en het museum blijven voorlopig gesloten. Kijk op schunck.nl/corona voor de actuele status en specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Con el viento

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


12-09-2019 van 20:00 t/m 22:00
21-09-2019 van 20:00 t/m 22:00

Entree: €8,00

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Senioren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Con el viento

Argentinië/Spanje, 2017 / 105 minuten
Regie: Meritxell Colell
Met: Mónica Garcia, Concha Canal, Ana Fernández
Ondertitel: Engels

★★★★☆ Filmtotaal“Con el Viento draait om drie generaties vrouwen, voor het eerst en het laatst bijeen onder één dak terwijl buiten de wind blijft gieren.”
★★★★☆ Volkskrant“In Con el Viento zien we de compleet geloofwaardige metamorfose van een danseres op het platteland.”
★★★★☆ VPRO Cinema“Een robuust speelfilmdebuut over tijd, zorg en aandacht. Verteld met weinig woorden, maar met beelden waaruit een stille natuurkracht spreekt.”
★★★★☆ Trouw“Prachtig…liefdevol…voorbeeldig debuterende Spaanse regisseuse Meritxell Colell vertelt alles met beelden”

Danseres Monica, leerlinge van Pina Bausch, woont al vele jaren in Buenos Aires. Als haar vader op sterven ligt, vliegt ze terug naar Spanje. In het afgelegen en koude geboortedorp wordt ze geconfronteerd met het familieverleden.

Eigenlijk wil Monica na het overlijden van haar vader zo snel mogelijk terugkeren naar Buenos Aires. Maar iets zegt haar wat meer tijd door te brengen met haar zuster en moeder. In vele lagen wol trotseert ze de extreme winterkou. Maar ontsnappen aan het verleden lukt niet. En de wind giert door het Spaanse platteland. Als je daar leeft, kun je maar beter met de wind (Con el Viento) meebewegen. Maar soms resteert niets anders dan de tegenwind trotseren. Warmte vindt Monica in haar familie, en dansend vindt ze een uitweg voor haar emoties.

Con el Viento is het speelfilmdebuut van regisseuse Colell. De film werd geprezen om de compacte stilering en het spel van de niet-professionele acteurs. De ingetogen verteltrant maakt de emoties indringend voelbaar.

Tickets via de site van Filmhuis De Spiegel

 

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen