Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

De Chaque Instant

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


14-02-2019 van 20:00 t/m 22:00
25-02-2019 van 20:00 t/m 22:00

Entree: €8,00

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Kinderen, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

De Chaque Instant

Frankrijk, 2018 / 105 minuten
6 jaar – Angst
Regie: Nicolas Philibert
Ondertitel: Nederlands

★★★★☆ Nederlands Dagblad“De hele documentaire straalt aandacht en plezier uit”
★★★★☆ Filmtotaal“Verplicht kijkvoer voor iedereen die nadenkt over een studie verpleegkunde”
★★★★☆ NRC“Liefdevol portret van jonge verpleegkundigen”

Na de bioscoophit Être et Avoir heeft Nicolas Philibert nu een documentaire over een verpleegopleiding gemaakt. Nadat hij zelf met een longembolie op de intensive care had gelegen, raakte hij geïnteresseerd in de wereld van de verpleging en besloot hij, ook als eerbetoon, een documentaire over dit onderwerp te maken.

In drie afgebakende blokken laat hij de wereld zien van de jonge verpleegkundigen in opleiding: hun theoretische scholing, hun stageperiode en de evaluatie daarvan.

Het is een intensief en moeilijk parcours waarbij ze theoretische en praktische kennis opdoen en waarbij ze zich voorbereiden op grote verantwoordelijkheden. Ambitie gepaard aan idealisme. We zien een systeem van zorg en zorgzaamheid, van de docenten naar hun studenten en van de stagiaires naar de mensen die ze onder hun hoede krijgen. Maar we kijken ook naar de geduldige ziekenhuispatiënten met hun totaal onervaren verplegers. Philibert toont de hoogte- en dieptepunten tijdens dit leerproces, waarin ze geconfronteerd worden met ziekte, lijden, gewonde lichamen en gewonde zielen. Deze film gaat ook over ons en onze menselijkheid. Over dankbaar, maar ondergewaardeerd werk.

Tickets via de site van Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen