Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Dead Man

SCHUNCK Glaspaleis
(Filmzaal +5)

22-05-2017 van 20:00 t/m 22:00

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

VS 1995, 120 minuten, zwart/wit

Regie: Jim Jarmusch

Met: Johnny Depp, Gary Farmer, Iggy Pop, e.a.

Kijkwijzer: vanaf 12, grof taalgebruik,

 

Dead Man is de tiende film van Jim Jarmusch en wordt door velen als een absoluut hoogtepunt in zijn oeuvre gezien. De hoofdrol wordt excellent vervuld door Johnny Depp, die aan Gary Farmer als indiaan Nobody, een zeker zo sterke medespeler treft. Diens rol ligt voor de in een reservaat in Canada geboren Farmer, dicht bij huis en vormt de filosofische spil van het verhaal.

Het belichaamt letterlijk en figuurlijk de acceptatie van het aardse leven en uiteindelijk de dood, waarover deze filmklassieker in wezen gaat. Vele acteurs zagen waarschijnlijk wel iets in dit project van Jarmusch en verleenden hun medewerking aan deze film. Onder meer John Hurt, Robert Mitchum, Alfred Molina, Billy Bob Thornton, Gabriel Byrne, Jared Harris en Lance Handriksen dragen hun steentje bij. Het verhaal wordt muzikaal begeleid door het gitaarspel van Neil Young.

De openingsscene is legendarisch: Depp die met de trein naar het Westen rijdt; hoe verder hij van de ‘gewone’ wereld reist hoe ‘gekker’ zijn medepassagiers worden. De opnames in zwart/wit geven de film extra diepte: het versterkt de beeldende poëzie: Dead Man is dan ook geen standaard western. (K.H.)
Reserveren via de website van filmhuis de Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen