Elle

Theater Landgraaf


13-05-2018 van 20:00 t/m 22:30

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Elle

België, Duitsland, Frankrijk, 2016 / 130 minuten
Regie: Paul Verhoeven
Met: Isabelle Huppert, Anne Consigny, Laurent Lafitte, e.a.

Deze film wordt vertoond in Theater Landgraaf.

 

 

 

★★★★★ De Volkskrant“Paul Verhoeven begeeft zich met Elle niet enkel ver boven het Nederlandse speelfilmniveau, maar blaast ook de jaaroogst aan Franse arthouse aan gort. Elle is strak geregisseerd en energiek, met een sublieme Franse cast en gemengde invloeden.”
★★★★★ AD“Elle is een vitale, vermakelijke, ongemakkelijke film waarmee Verhoeven op zijn 77ste zijn grote klasse bewijst. Een film die nog lang na zoemt. Nu al een van de beste uit 2016.”
★★★★★ Filmpjekijken.nl“Verhoeven heeft met Elle een film gemaakt die zich onttrekt aan categorieën. […] De enige categorie waartoe je de film met recht kunt rekenen, is de categorie Paul Verhoeven.”

Een alom geprezen thriller die vertelt over een sterke zakenvrouw (Isabelle Huppert) die achter haar verkrachter aangaat om wraak te nemen. De film is gebaseerd op de roman “Oh” van Philippe Djian. Elle is de eerste speelfilm van Verhoeven sinds zijn in 2006 uitgebrachte Zwartboek.

Michèle wordt in haar eigen huis aangevallen en verkracht door een indringer. Ze weigert echter een slachtofferrol aan te nemen. Michéle is meedogenloos, zowel zakelijk als privé. Bewapend met pepperspray en een hakbijltje gaat ze zelf achter de dader aan. Deze reageert telkens via SMS, waardoor er een spannend kat-en-muisspel ontstaat dat elk moment uit de hand kan lopen.

Michèle had al een complex leven: ze heeft een theatrale moeder met een vriendje, een ex, een slappeling van een zoon met een bazige vriendin, een zakenpartner die getrouwd is met de minnaar van Michèle en een vader die al jaren in de gevangenis zit. Daarnaast runt ze een videogamebedrijf dat bezig is een grof spel te ontwikkelen. Verhoeven laat in de film alle kanten van haar leven zien en Huppert speelt haar gevoel hard, maar ook gevoelig.

Reserveren kan via hun website of op nummer 045-5310929, iedere werkdag dus 10.00 en 12.00 uur.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen