Engel (Un Ange)

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


03-08-2019 van 20:00 t/m 22:00

Entree: €8,00

Categorie: Film

Doelgroep: Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Engel (Un Ange)

België/Nederland/Senegal, 2019 / 106 minuten
Regie: Koen Mortier
Met: Vincent Rottiers, Paul Bartel, Fatou N’Diaye e.a.

Gebaseerd op de dood van wielrenner Frank Vandenbroucke; hij werd in oktober 2009 dood aangetroffen in een hotelkamer in Senegal. De laatste nacht van zijn leven bleek hij doorgebracht te hebben met een prostituee. Dit bracht Dimitri Verhulst op het idee om een boek over haar te schrijven, met de titel ‘Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten’. Zo gaf hij het hoertje een gezicht, en een stem. Zij krijgt het woord. Koen Mortier verfilmde dit boek.

We zien hoe Vandenbroucke gebukt gaat onder zijn heldenstatus. Het publiek dicht hem vleugels toe, ze staan getatoeëerd op zijn borstkas, maar de verwachtingen drukken zwaar op hem en deze engel staat op het punt te vallen.

De prostituee heeft nog nooit van deze Belgische kampioen gehoord; dat werkt bevrijdend voor hem. Mortier en Verhulst verkennen op een poëtische manier de angsten en verlangens van twee mensen die schijnbaar niets met elkaar te maken hebben, maar eigenlijk precies hetzelfde doen: hun lichaam als broodwinning gebruiken en zichzelf helemaal aan anderen geven. Mortier illustreert de gelijkenis tussen beide personages met een schitterende sequentie waarin hun gezichten naadloos in mekaar overvloeien. Het is misschien een tikje letterlijk, maar ook uiterst betoverend. Het zijn twee vreemden die in elkaars ogen dezelfde eenzaamheid lezen en die elkaar troosten met onvoorwaardelijke liefde. Ook al zal die maar kort duren.

Tickets via de site van Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen