Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Eyelid & Alpi

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


06-11-2018 van 20:00 t/m 21:45

Entree: €8,00

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Eyelid & Alpi

2011 / 87 minuten
Alle leeftijden
Regie: Francesco Mattuzzi en Armin Linke
Ondertitel: Nederlands – Vertonging ihkv. het Dutch Mountain Film Festival

EYELID

De documentaire volgt het project van een alpinestation dat het hoogste eco-hotel ter wereld zal worden. Terwijl het venster van het berghutje als lens en frame fungeert, trekt een berglandschap aan ons oog voorbij. Het bivakhuisje staat echter niet op een plek, het bengelt aan een helikopter, onderweg naar het hoogste eco-hotel ter wereld. Mattuzzi roept zo vragen op over kijken als handeling. Is het passief of actief, hebben we invloed op wat er voor de lens verschijnt? Het berghutje als ultieme viewing machine.

ALPI

Meerjarig project van de filmmaker met lange cameraopnamen van een aantal locaties met betrekking tot de Alpen waarin de sociale, economische, ecologische en politieke invloeden op de bergen worden uitgediept. De bergketen is zodoende één groot laboratorium waar mens en natuur voortdurend in samenspraak en ook in conflict zijn. Maar ofschoon geen enkel groot gebergte zo door de mens is beïnvloed, tarten de Alpen ook nog steeds de verbeelding. Ze inspireren, dagen uit, niet in de laatste plaats omdat sommige delen nog steeds ongerept zijn.
Voor Alpi, analoog geschoten in 16 mm, filmde Armin Linke op allerlei niet voor de hand liggende locaties, deed hij uitgebreid onderzoek en reisde hij zelfs naar Dubai, waar de Alpen weer een heel andere connotatie hebben.

Tickets via de site van  Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen