Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

The Eyes of my Mother

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


30-10-2017 van 20:00 t/m 21:30

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont tijdens Halloween:

The Eyes of my Mother

Verenigde Staten, 2016, 77 minuten
Regie: Nicolas Pesce
Met: Diana Agostini, Olivia Bond, Will Brill e.a.
Kijkwijzer: 16 jaar, geweld, angst

★★★★ The Guardian –  “Slimme, poëtische horror”

Zorgvuldig opgebouwd verhaal over een eenzaam meisje met een morbide aanleg. In de film wordt veel nadruk gelegd op het verschil tussen donker en ligt, daar de film eerst digitaal in kleur is opgenomen en daarna omgezet naar zwart-wit. Bijzondere shots zorgen voor een mooie wisselwerking tussen grimmig realisme en een sprookjesachtige sfeer.

Pesce laat ons meevoelen in de alledaagse belevingswereld van een psychopathische moordenaar. Het monster in deze film is een mooie vrouw; waardoor je in staat wordt gesteld ver mee te voelen met een waanzinnig monster. Dat de gruwelen zo oogstrelend worden opgediend, helpt enorm.

De eenzaamheid doet gekke dingen met de geest: het meisje in de film vereenzaamt door een traumatische gebeurtenis én de afwezigheid van normale volwassenen in haar omgeving. Daardoor leert zij verknipte omgangsvormen aan, die verwoestende gevolgen hebben.

Er gaat een onheilspellende dreiging uit van de prachtige zwart-wit beelden van het Amerikaanse platteland. De fadomuziek benadrukt de melancholieke sfeer. De heftige bloederige scènes zijn hooguit in zwart-wittinten te zien of worden gesuggereerd door het geluid, maar blijven buiten beeld. Daardoor word je in de vervreemdende wereld van het meisje gezogen… en krijg je er zelfs wat begrip voor. (MvH)

Tickets via de website van het Filmhuis

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen