Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Fortuna

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


07-11-2018 van 20:00 t/m 22:00

Entree: €8,00

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Kinderen, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Fortuna

België/Zwitserland, 2018 / 106 minuten
Alle leeftijden
Regie: Germinal Roaux
Met: Kidist Siyum en Bruno Ganz
Ondertitel: Engels – Vertonging ihkv. DMMF. Zonder pauze.

In een klooster in de Zwitserse bergen vindt de 14-jarige Fortuna samen met enkele andere vluchtelingen onderdak. Ze voelt zich alleen, in een land dat ze niet kent, met een taal die ze niet spreekt, in een leven dat ze niet begrijpt en met een geheim dat ze met niemand wil delen.

Tijdens de vlucht over de zee is ze haar ouders kwijtgeraakt. Ze wacht. Bij Kabir vindt ze enige troost, maar als hij hoort dat ze zwanger is, verandert alles. De paar paters proberen zo goed mogelijk voor iedereen te zorgen, maar zij worstelen ook met de vraag hoe zij de werken van barmhartigheid kunnen combineren met een leven in stilte en gebed. Het blijkt nog niet zo eenvoudig om het goede te doen.

De Zwitserse fotograaf en filmmaker Germinal Roaux maakte tijdens zijn studie zijn eerste documentaire. Zijn eerste première vond bijna tien jaar later plaats. Net als in zijn fotografie kiest Roaux ook voor zijn films voor zwart-wit. Hij denkt dat zwart-witbeelden de kijker op een andere manier doen kijken. Zelfs de harde realiteit krijgt iets mysterieus in de opnamen. Fortuna won bij het filmfestival van Berlijn zowel de Zilveren Beer voor Beste Film én in dezelfde categorie de Grand Prix van de internationale jury.

Tickets via de site van  Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen