Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Free Solo

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


15-04-2019 van 20:00 t/m 22:00

Entree: €8,00

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Free Solo

Verenigde Staten, 2019 / 96 minuten
Regie: Jimmy Chin en Elizabeth Chai Vasarhelyi
Met: Alex Honnold
Ondertitel: Nederlands – Met een inleiding door Dutch Mountain Festival

★★★★☆ Volkskrant“Als de klimmer in Free Solo aan zijn klim begint, raakt de kijker ook in euforie”

Op 30-jarige leeftijd stond Alex Honnold bekend als een van de meest talentvolle bergbeklimmers van zijn generatie. Hij was te zien in avonturenmagazines en schreef de memoires ‘Alone on the Wall’. Maar hij blijft geobsedeerd door een uitdaging die nog nooit door een klimmer is overwonnen: het beklimmen van de klif van El Captain in het Californische Yosemite Park. ….zonder veiligheidskabels.

De ethische vraag die zich opdringt is: mag je iemand filmen die zulke grote risico’s neemt? Omdat Honnold ook zónder cameravolging aan deze tocht gaat beginnen, besluiten de documentairemakers hiertoe. Zij nemen wel meer afstand op het moment waarop ze merken dat de klimmer enigszins nerveus lijkt te worden van de camera’s. Een arts wordt gevraagd uit te leggen wat er in het brein van de klimmer kan spelen: mogelijk reageert diens angstcentrum verminderd. Honnold zelf is van mening dat hij zonder touw meer geconcentreerd klimt. Een adembenemende, ongekende prestatie.(K.H.)

Oscar voor beste documentaire
Bafta voor beste documentaire

Tickets via de site van Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen